Ασθένειες
0

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΡΑ! Τι ακριβώς είναι οι άφθες και πως μπορούμε να προστατευτούμε

afthes

Με τον όρο μυκωτική στοματίτιδα περιγράφεται η φλεγμονή της στοματικής κοιλότητος μυκητιασικής αιτιολογίας.Η μυκωτική στοματίτιδα (άφθες στο στόμα) εμφανίζεται  σε βρέφη, παιδιά και  ενήλικες και στα δυο φύλα. Που οφείλεται η νόσΜε τον όρο μυκωτική στοματίτιδα περιγράφεται η φλεγμονή της στοματικής κοιλότητος μυκητιασικής αιτιολογίας.Η μυκωτική στοματίτιδα (άφθες στο στόμα) εμφανίζεται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες και στα δυο φύλα. Που οφείλεται η νόσος: Αίτια και παράγοντες που την πυροδοτούν;

Τα κύρια αίτια που προκαλούν τη φλεγμονή είναι οι μύκητες. Ο βασικότερος μύκητας είναι ο μύκητας Candida Albicans. Η ύπαρξη μη ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος υποβοηθά την ανάπτυξη μυκητίασης στο στόμα. Άτομα με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη είναι επιρρεπή στην εμφάνιση της μυκωτικής στοματίτιδας.
Πως εκδηλώνεται η νόσος: Συμπτώματα
Τα κύρια συμπτώματα της μυκωτικής στοματίτιδας είναι:
Έλκη (πληγές, που ονομάζονται άφθες) στην στοματική κοιλότητα
Σιελόρροια
Πόνος
Οιδήματα (πρήξιμο) στα ούλα
Δυσανεξία
Διάγνωση της νόσου
Η καλή και εμπεριστατωμένη κλινική εξέταση, με σύγχρονο λήψη λεπτομερούς ιστορικού συμβάλλουν σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Διαγνωστικές διαδικασίες όπως η καλλιέργεια επιχρισμάτων είναι σημαντικής αξίας.
Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές
Εμφάνιση δευτερογενών μολύνσεων στην περιοχή των οφθαλμών, του οισοφάγου και του εγκεφάλου είναι δυνατό να παρουσιαστούν.
Θεραπεία – Μέθοδοι αντιμετώπισης
Η θεραπεία του βασικού αιτίου όπως η φλεγμονή από τον μύκητα με χρήση αντιμυκητιασιακών  φαρμάκων (ειδικά στοματικά διαλύματα)  μπορεί να βοηθήσει στην ίαση. Η διατροφή κυρίως στα παιδιά πρέπει να γίνεται με κρύες και υγρές τροφές.
Πώς να προφυλαχτείτε από τις άφθες στο στόμα
Η εφαρμογή των κανόνων στοματικής υγιεινής βοηθά στην ήπια εξέλιξη της νόσου.
Πηγή: Άφθες στο στόμα: Τι πρέπει να ξέρετε για την μυκωτική στοματίτιδα

Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail