Διατροφή - Συνταγές
0

ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ: Το ριζότο που θα σας μείνει αξέχαστο

skarmoytsos

Μια εκπληκτική συνταγή με ρύζι και σπανάκι, δημοσίευσε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στο μπλοκ του.

Τα υλικά:

5 κ.σ. βούτυρο (4 κ.σ. + 1 κ.σ.)
1 φλ.κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικό και θυμάρι)
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φλ. (400 γρ.) ρύζι για ριζότο
½ φλ. λευκό κρασί
5 φλ. ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
¾ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
225 γρ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
αλάτι, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τις 4 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να επικαλυφθεί με το βούτυρο και το κρεμμύδι.

Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να γίνουν διαφανείς και να αρχίσει να ροδίζει.

Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε ½ φλ. από το ζωμό και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί.

Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, ½ φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Δοκιμάζουμε το ριζότο και προσθέτουμε περισσότερα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.

Όταν το ρύζι γίνει αλ ντέντε, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη για να μην είναι σφιχτό το ριζότο.

Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Rizoto-me-spanaki_min

πηγή:dimitrisskarmoutsos.gr

Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail