Διατροφή - Συνταγές
0

ΤΡΩΤΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ; Δείτε τί συμβαινει στον οργανισμό σας

makaronia2
Ερευνητές στην Πίζα ανακάλυψαν ότι τα μακαρόνια φτιαγμένα από ένα μείγμα λευκού αλευριού και αλευριού από κριθάρι ολικής αλέσεως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου και γενικά να προάγουν την υγεία της καρδιάς, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και β-γλυκάνη. “Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι μια διαρκής διαιτητική πρόσληψη ζυμαρικών που εμπλουτίζονται με β-γλυκάνη μειώνει τη θνησιμότητα και τις καρδιακές παθήσεις», δήλωσε ο καθηγητής Vincenzo Lionetti, επικεφαλής της έρευνας.

Τα μακαρόνια είναι δομικό συστατικό της καλής διατροφής. Περιέχουν σημαντικούς υδατάνθρακες τους οποίους χρησιμοποιεί ο οργανισμός για ενέργεια, ενώ παράλληλα αποτελούν μία τροφή χαμηλή σε νάτριο και χοληστερόλη. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Παχυσαρκίας στη Νέα Ορλεάνη, όσοι ενδίδουν συχνά σε ζυμαρικά τελικά καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη σε σχέση με εκείνους που τα αποφεύγουν, ενώ παράλληλα μπορούν και προσαρμόζονται καλύτερα σε διαιτητικές οδηγίες.

Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail