Κρέας & Πουλερικά
0

Κεφτέδες κοτόπουλου από τη Νέα Αγγλία


Κεφτέδες κοτόπουλου από τη Νέα Αγγλία

(8 κεφτέδες / μερίδα = 2 κεφτέδες)
Υλικά
– 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

– 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire (τη βρίσκετε έτοιμη στο εμπόριο)
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανθρίσκο (ή μαϊντανό)
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/8 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
– 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο κοτόπουλο
– 2/3 φλιτζανιού ξερά ψίχουλα ψωμιού (ή φρυγανιάς)
– 2 αυγά ελαφρώς βρασμένα
– Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
2. Λιώστε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας. Ρίξτε τη σάλτσα Worcester, τον ανθρίσκο (ή τον μαϊντανό), το αλάτι, το πιπέρι και το κοτόπουλο.
3. Τραβήξτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Κατόπιν φτιάξτε 8 μεγάλους κεφτέδες χρησιμοποιώντας το 1/3 του φλιτζανιού με τα ψίχουλα.
4. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα ψίχουλα με το αυγό και σύρετε πάνω τους κεφτέδες.
5. Βάλτε σε λαδωμένο ταψί τους κεφτέδες και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
Λίπος: 20 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 45 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 33 γραμμ. 

ΠΗΓΗ: InformationAboutDiabetes 

Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail