Κρέας & Πουλερικά
0

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και γιαούρτι

altΚοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και γιαούρτι
(4 μερίδες)
 
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
- 200 γραμμ. απλό ελληνικό γιαούρτι
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χωρίς αλάτι και λίπος
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
 
 
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-7 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε και τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τον ζωμό. Χύνουμε πάνω από το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
4. Σερβίρουμε με καστανό ρύζι ή πουρέ πατάτας και βραστό κουνουπίδι.
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 287,1
Ολικό λίπος: 8,9 γραμμ.
Χοληστερόλη: 99,9 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 487,3 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 4,3 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 0,5 γραμμ.
Πρωτεΐνες: 43,6 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: SparkRecipes
Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail