Κρέας & Πουλερικά
0

Συνταγή για μπριζόλες από την Ελβετία

altΣυνταγή για μπριζόλες από την Ελβετία
(Μερίδες: 4)

Σημ.: Κανονικά, η συνταγή γίνεται με κρέας από ελάφι ή ζαρκάδι, αλλά μπορείτε να την αλλάξετε χρησιμοποιώντας βοδινό. Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας, καστανό ρύζι ή νουντλς.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: Περίπου 80 λεπτά
Υλικά
– 250 γραμμ. βοδινό κρέας σε μπριζόλες ή 4 μέτριες μοσχαρίσιες μπριζόλες
– 1/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
– 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
– 2 μέτρια καρότα, σε φέτες
– 1 κιλό βρασμένο ντομάτες

Εκτέλεση
1. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες στο αλεύρι και τις βάζουμε να τηγανιστούν σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο.

2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις ντομάτες. Εάν το μείγμα φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε νερό ή ζωμό από βοδινό κρέας. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
3. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, με το καπάκι, και κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1 ώρα.

Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)

Θερμίδες: 238,1
Λίπος: 2,8 γραμμ.
Χοληστερόλη: 75,5 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 383,7 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 20,9 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 3,7 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 32,4 γραμμ.

ΠΗΓΗ: SparkPeople

Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail