Κρέας & Πουλερικά
0

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητές πιπεριές

altΜοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητές πιπεριές
(8 μερίδες)
 
Υλικά
– 8 μικρές μοσχαρίσιες μπριζόλες (λεπτές)
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
– 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
– 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, θρυμματισμένο
– 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, θρυμματισμένη
– 1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού πιπερόριζα, τριμμένη
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
– Ψητές πιπεριές (βλέπε συνταγή)
 
Εκτέλεση
1. Αφαιρέστε το λίπος από τις μπριζόλες. Αλείψτε τες με το λάδι.
2. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πιπερόριζα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Πασπαλίστε με το μείγμα ομοιόμορφα το κρέας, με τα δάχτυλά σας. Καλύψτε τις μπριζόλες και αφήστε τες να παγώσουν για 1 ώρα.
3. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στη σχάρα του γκριλ ή στα κάρβουνα. Ψήστε γυρίζοντας μία φορά. Κόψτε τις μπριζόλες σε κομμάτια. Σερβίρετε με τις ψητές πιπεριές.
 
Ψητές πιπεριές
Υλικά
– 4 κίτρινες, κόκκινες ή πορτοκαλί πιπεριές (ή απ’ όλα τα είδη)
– 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος ​​βασιλικός
– 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
 
Εκτέλεση
Βγάλτε τους σπόρους από τις πιπεριές. Αλείψτε τες με ελαιόλαδο. Βάλτε τες στη σχάρα για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε τις πιπεριές από το γκριλ και αφήστε τες να κρυώσουν λίγο. Κόψτε τες σε φαρδιές λωρίδες. Τοποθετήστε τες σε ένα μπολ. Προσθέστε τον βασιλικό και το βαλσάμικο ξίδι. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως.
 
Διατροφικές πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 291
Λίπος: 13 γραμμ.
Χοληστερόλη: 67 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 573 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 9 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 2 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 32 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Diabetic Living
Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail