Κρέας & Πουλερικά
0

Μοσχαράκι κοκκινιστό

altΜοσχαράκι κοκκινιστό
(6 μερίδες)
 
Υλικά
– 3 κιλά βοδινό κρέας χωρίς κόκαλα
– 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1/4 φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
– 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
– 4 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
– 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 2 φλιτζάνια ντομάτα, πολτοποιημένη
 
Εκτέλεση
1. Αλείφετε ελαφρά το βόειο κρέας με αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε κατσαρόλα, μέχρι να κάψει. Σοτάρετε το κρέας.
2. Προσθέτετε 1-2 φλιτζάνια νερό και ξίδι. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι ψηθεί το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τους χουρμάδες, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνετε να έρθει σε σημείο βρασμού. Σουρώνετε.
3. Ζεσταίνετε τον φούρνο σε 200 βαθμούς. Βάζετε το κρέας, τα λαχανικά και την ντομάτα σε ταψί και ψήνετε έως ότου δέσουν τα υλικά.
4. Κόβετε το κρέας σε μερίδες και σερβίρετε με τα λαχανικά.
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 290
Πρωτεΐνη: 29 γραμμ.
Νάτριο: 275 χιλιοστόγραμμα
Χοληστερόλη: 75 χιλιοστόγραμμα
Λιπαρά: 12 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 1,2 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 16 γραμμ.
 
Πηγή: TBC
Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail