Κρέας & Πουλερικά
0

Ισπανική παέγια για διαβητικούς

altΙσπανική παέγια για διαβητικούς
(Μερίδες: 4-6)
 
 
 
 
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες (χωρίς σπόρους)
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες (χωρίς σπόρους)
- 1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100 γραμμ. ​​λουκάνικα, με χαμηλά λιπαρά, κομμένα σε φέτες
- 250 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
- 1 πρέζα σαφράν ή 2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
- 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου (χωρίς αλάτι)
- 200 γραμμ. αποφλοιωμένες γαρίδες
- 150 γραμμ. μύδια, πλυμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
 
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή γουόκ, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το λουκάνικο, την ντομάτα, το ρύζι, το σαφράν ή τον κουρκουμά και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε την παέγια, ακάλυπτη, για 15 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν τα σιγοβράζουμε ακάλυπτα, 5-10 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, το υγρό να απορροφηθεί και το ρύζι να γίνει τρυφερό. Βγάζουμε τα μύδια που δεν ανοίγουν.
3. Σερβίρουμε αμέσως με ψωμί ολικής αλέσεως και μια τραγανή πράσινη σαλάτα.
 
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 310
Λίπος: 14 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γραμμ.
Τρανς λιπαρά: 0 γραμμ.
Χοληστερόλη: 65 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 390 χιλιοστόγραμμα
Κάλιο: 450 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 30 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 3 γραμμ.
Σάκχαρα: 3 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 17 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Food.com
Κοινοποίηση:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail