Τι λένε οι γονείς του 6χρονου είναι στη ΜΕΘ από κατανάλωση αλκοόλ

879

Δεν έχει τέλος η αγωνία των γονιών του 6χρονου παιδιού που νοσηλεύεται από χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο μετά από κατανάλωση αλκοόλ !

Είχαν φτάσει με το παιδί στα χέρια αναίσθητο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Στους γιατρούς ειπαν πως βρήκε και ήπιε κρασί, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζουν πως έγινε αυτό ,γιατί διέφυγε της προσοχή τους. Στο μεταξύ με εισαγγελική παραγγελιά, μητέρα και πατέρας συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με την κατηγορία  για  παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

«Ήταν κακή στιγμή. Πού να ρίξεις τις ευθύνες. Η μητέρα του σιδέρωνε στο διπλανό δωμάτιο, εγώ έλειπα στην δουλειά, παιδί είναι και έγινε το κακό» περιέγραψε ο πατέρας του από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, αγωνιώντας για την κατάσταση του.«Οι γιατροί μας είπαν ότι η κατάσταση του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Αποφύγαμε την επέμβαση», πρόσθεσε.

Όπως περιέγραψε, επιστρέφοντας στο σπίτι από την δουλειά ενημερώθηκε από την σύζυγο του ότι το αγοράκι τους δεν αισθανόταν καλά και ζαλιζόταν. «Δεν πρόλαβε να με ενημερώσει και το παιδί άρχισε να κάνει εμετούς. Του έπλυνα το πρόσωπο αλλά συνέχισε να κάνει εμετούς. Το έτρεξα στο Κέντρο Υγείας και του έκαναν ορό. Το παιδί συνήλθε και μάλιστα μου είπε: «μπαμπά πότε θα φύγουμε; Πεινάω!» Μισή ώρα αργότερα όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μεγάλη είναι η αγωνία και της μητέρας, η οποία περιέγραψε: «πήρα το παιδί από το σχολείο και γυρίσαμε στο σπίτι. Δεν ήθελε να φάει εκείνη την ώρα. Έβλεπε παιδικά και εγώ πήγα να σιδερώσω στο διπλανό δωμάτιο. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να του βάλω φαγητό επειδή είχε πεινάσει. Έφαγε και παρέμεινε στην κουζίνα, βλέποντας παιδικά. Εγώ συνέχισα τις δουλειές μου στο διπλανό δωμάτιο. Λίγο αργότερα ήρθε και μου είπε: μαμά δεν είμαι καλά, ζαλίζομαι».

Το αγκάλιασα και μύρισα αλκοόλ. Είχε ανοίξει το ψυγείο και είχε πιει το κρασί. Υπολογίζω δύο ποτηράκια γιατί δεν είχε μέσα πολύ. Ίσως το μπέρδεψε με νερό; Δεν ξέρω πώς έγινε. Το έβαλα να ξαπλώσει και μετά ήρθε ο πατέρας του». υποστηρίζει η μητέρα του 6χρονου

Το αλκοόλ μπορεί να βλάψει το σώμα και τον εγκέφαλο ενός παιδιού που ακόμη αναπτύσσεται, φτάνοντας ακόμα και μέχρι το θάνατο. Στα παιδιά ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να επιδρά σαν τη μεγαλύτερη στους ενήλικες, αφού δεν μεταβολίζεται από όργανα όπως το συκώτι, για να αποβληθεί από τον οργανισμό. Έτσι οι αρνητικές επιδράσεις μεγιστοποιούνται και σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης μπορούν να είναι ακόμα και μη αναστρέψιμες 

Σύμφωνα με την Πανευρωπαική έρευνα ESPAD, η οποία στην Ελλάδα παραγματοποιείται από το ΕΠΙΨΥ-Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής παρατηρείται σημαντική αύξηση διαχρονικά των παιδιών που ξεκινούν τη χρήση αλκοόλ σε μικρή ηλικία (<13 ετών).

Τα ποσοστά των Ελληνόπουλων που μέθυσαν για πρώτη φορά σε ηλικία <13 ετών (πρώϊμη μέθη) είναι 9% για τα αγόρια και 5% για τα κορίτσια- τα οποία ωστόσο είναι από τα χαμηλότερα σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

πηγη:Πηγή: cretalive.gr/ infokids.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept