Σκάνδαλο με ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα

452

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση που αφορά σε παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομική επιχείρηση  στήθηκε προκειμένου να εντοπιστεί μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων, μεγάλης χρηματικής αξίας, στο οποίο φέρονται αναμεμειγμένοι  ιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί.

Τα ακριβά φάρμακα που διακινούσαν, είναι αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση, Στη συνέχεια τα πωλούσαν παράνομα οι ίδιοι, είτε τα έδιναν στους φαρμακοποιούς οποίοι με τη σειρά τους τα διοχέτευαν παράνομα στην αγορά.

Γιατροί και νοσηλευτές που εμπλέκονται φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα είτε μέσω παράνομων  και εικονικών συνταγογραφήσεων, είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν λόγο για δεμένη υπόθεση, ενώ στο στόχαστρο, όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν μπει ένα δημόσιο και ένα ιδωτικό νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept