Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στον Μαραθώνα

211

Από τις 3 Απριλίου ξεκίνησαν οι επίγειοι ψεκασμοί στη βόρεια Ελλάδα και αύριο θα γίνουν αεροψεκασμοί στον Μαραθώνα για τα κουνούπια

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής θα ψεκάσει με την δραστική ουσία του σκευάσματος, Bacillus thuringiensis (Bti), η οποία είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές.
Ο Δήμος Μαραθώνα καλείται να ενημερώσει τους πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου, ώστε κατά τη διάρκεια των ψεκασμών η περιοχή να είναι ελεύθερη από ανθρώπους και ζώα.

Να σημειωθεί οτι φέτος συνεχίζεται η προσπάθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω της θεματικής αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ώστε να καταπολεμηθούν εγκαίρως τα κουνούπια.

Πρόκειται για ένα συνολικό έργο, περίπου 7,2 εκ. ευρώ, το οποίο “τρέχει” από το 2017 η ΠΑΜ-Θ, και συνεχίζεται για άλλα δυόμιση χρόνια. Αυτό το κονδύλι αφορά αφενός σε επίγειες παρεμβάσεις, επιμεριζόμενες ανά νομό, αφετέρου τις  εναέριες συνολικά και τους πέντε νομούς, δηλαδή Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.

 

Πηγή:xronos.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept