Δεν χρειάζεται πόδια για να ανέβεις στην κορυφή του κόσμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

...χρειάζεται θέληση..

149

 

Δεν τον πτοεί ούτε η ηλικία του, ούτε η αναπηρία του. Ο 70χρονος Κινέζος Σια Μπογιού δεν χρειάστηκε δικαιολογία,για να κατεθέσει τα όπλα, αντίθετα, τα πήρε υπο μάλης και κατέκτησε στο όνειρο. Έγινε ο  πρώτος ορειβάτης χωρίς πόδια, που ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Το 1975 κατά την πρώτη απόπειρά του να φθάσει στην κορυφή, ο Σια, έχασε έπαθε κρυοπαγήματα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε διπλό ακρωτηριασμό. Είχε επιχειρήσει να φθάσει στην κορυφή το 2014, το 2015 και το 2016 αλλά δεν κατάφερε λόγω μιας χιονοστιβάδας, ενός σεισμού και κακών καιρικών συνθηκών αντίστοιχα. Δεν πτοήθηκε.

Ο Κινέζος ορειβάτης, μόλις τον  περασμένο Μάρτιο πηρε την άδεια ανάβασης από την κυβέρνηση του Νεπάλ. Κι αυτό γιατί το ανώτατο δικαστήριο της χώρας τότε επέτρεψε σε άτομα με ακρωτηριασμένα τα κάτω άκρα τους και προβλήματα όρασης να σκαρφαλώνουν σε υψόμετρο άνω των 6.500 μέτρων .

Κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή  Τσομολάνγκμα (Έβερεστ), από την πλευρά του Νεπάλ στις 8:40 σήμερα το πρωί.

«Είναι ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμένα και τα δύο του πόδια, που σκαρφαλώνει στην κορυφή από την νότια πλευρά¨» δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Xinhua (Νέα Κίνα) από την κατασκήνωση βάσης ο Γκιανέντρα Σρέστα, αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας.

Μέχρι σήμερα, ο μόνος άνθρωπος χωρίς πόδια που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή Τσομολάνγκμα είναι ο Μαρκ Ίνγκλις από τη Νέα Ζηλανδία, που ανέβηκε στην κορυφή από την πλευρά του Θιβέτ το 2006.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept