6 βασικά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ- Πώς να τα αποφύγετε

1.362

Οι άνδρες, όπως και οι γυναίκες, μπορεί να θεωρούν ότι ικανοποιούν ερωτικά το ταίρι τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν και κάποια λάθη στο σεξ.

Σύμφωνα με τους τρεις κορυφαίους Αμερικανούς επιστήμονες – τους σεξολόγους, Τρίσταν Ταορμίνο,  Κρις Ντόναχιου, και Πάτι Μπρίτον- τα πιο συνηθισμένα λάθη των ανδρών στο σεξ συνοψίζονται στα εξής:

  • Οι άνδρες κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι ξέρουν πως να ικανοποιήσουν όλες τις γυναίκες.  Κατά τους ειδικούς,  η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολύπλοκη και οι άνδρες πρέπει να διερευνούν από την αρχή τι ευχαριστεί την κάθε γυναίκα ξεχωριστά στο σεξ. Και αυτό γιατί διαφοροποιήσεις από γυναίκα σε γυναίκα μπορεί να υπάρχουν στα πάντα – από το αν και πόσα προκαταρκτικά θέλει, μέχρι τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και τις αγαπημένες της στάσεις.
  • Οι άνδρες κάνουν το λάθος και δεν μιλάνε για το σεξ. Αυτό συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια που βλέπουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή καθώς δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ για το σεξ. Είτε γιατί δεν έχουν μάθει να μιλάνε γι’ αυτό το θέμα, είτε γιατί ντρέπονται. Αν όμως το ζευγάρι δεν μιλάει, δεν θα μάθουν ποτέ τι τους αρέσει ή δεν τους αρέσει στον έρωτα. Πολλοί άνδρες ρωτούν το ταίρι τους αλλά συνήθως απάντηση δεν παίρνουν. Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανδρών που ρωτάνε κι απόκριση δεν λαμβάνουν τότε υπάρχει λύση να λύσετε τη σιωπή της συντρόφου σας. Οι ειδικοί συστήνουν να δοκιμάσετε μία διαφορετική διατύπωση της ερώτησης σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε «Τι σου αρέσει» αντί να ρωτήσετε  «σ’ αρέσει το στοματικό σεξ». Επίσης, οι ειδικοί προτείνουν να εντάξετε σιγά-σιγά εκφράσεις στο κρεβάτι,  όπως «τώρα αργά» ή «πιο δυνατά», για να αποκομίσετε μια ιδέα του τι αρέσει στη σύντροφό σας, αφού λογικά θα αντιδράσει σε αυτό.
  • Οι άνδρες κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι το σεξ δεν εξαρτάται από τη σχέση. Πολύ συχνά οι άντρες ξεχνούν ότι το σεξ είναι κομμάτι της σχέσης τους και πως αν αυτή δεν πάει καλά, θα υποφέρει και το κρεβάτι. Κατά τους ειδικούς οι γυναίκες δεν «ανοίγονται» εύκολα στο σεξ με έναν σύντροφο με τον οποίο δεν νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια, όποιος κι αν είναι ο λόγος της ανασφάλειάς τους. Από την άλλη, πολλές γυναίκες παραπονούνται ότι οι άντρες τούς ζητάνε μονίμως να κάνουν σεξ την πιο ακατάλληλη στιγμή – λ.χ. όταν είναι κουρασμένες ή δεν έχουν χρόνο. Πρέπει λοιπόν οι άνδρες να μάθουν να παρατηρούν πότε το ταίρι τους έχει διάθεση για σεξ και πότε όχι.
  • Οι άνδρες κάνουν το λάθος να έχουν ένα πλάνο στο σεξ. Οι περισσότεροι άνδρες βλέπουν την ερωτική επαφή σαν… αποστολή που έχει συγκεκριμένα βήματα: στύση, προκαταρκτικά (αν υπάρχουν), διείσδυση, οργασμός. Πρόκειται για μέγα σφάλμα. Γιατί; Επειδή οι ερωτικές ζώνες του σώματος δεν περιορίζονται στα γεννητικά όργανα (υπάρχουν γυναίκες που έχουν οργασμό όταν ο άντρας «παίζει» με το στήθος τους). Επίσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην έχει οργασμό ο ένας από τους δύο- συνήθως η γυναίκα, αν και μπορεί να συμβεί και στους άντρες. Εκείνοι όμως συνήθως καταρρακώνονται όταν τους συμβαίνει, «ακυρώνοντας» μια ερωτική πράξη που κατά τα άλλα μπορεί να ήταν απολύτως ικανοποιητική. Αντίστοιχα, πολλοί άντρες αισθάνονται «αποτυχημένοι» εάν η σύντροφός τους δεν έρθει κάποια στιγμή σε οργασμό, ακόμα κι αν εκείνη τους πει ότι νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη από το σεξ που έκανε μαζί τους και δεν χρειάζεται κάθε φορά τον οργασμό. Κατά τους ειδικούς, δεν υπάρχει το ή «τελειώνουμε» ή έχουμε αποτύχει».
  • Οι άνδρες κάνουν το λάθος να κάνουν συγκρίσεις. Πολλοί άντρες έχουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις για το πόσο συχνά και πως πρέπει να κάνουν σεξ, βασιζόμενοι σε ό,τι τους λένε οι φίλοι τους ή βλέπουν στις ταινίες. Συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και νομίζουν ότι οι άλλοι κάνουν περισσότερο και καλύτερο σεξ απ’ ό,τι οι ίδιοι, ενώ – σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό απλούστατα δεν ισχύει. Η συχνότητα των ερωτικών επαφών μεταβάλλεται με την ηλικία (λιγοστεύει καθώς μεγαλώνουμε) και με το είδος της σχέσης (τα ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις κατά κανόνα κάνουν λιγότερο σεξ, αλλά τα παντρεμένα λιγότερο απ’ ότι όσα συμβιώνουν χωρίς γάμο). Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν και οι  συνθήκες της ζωής ( ωράρια εργασίας, καθημερινές υποχρεώσεις κτλ) με αποτέλεσμα το «λίγο» και το «πολύ» να αλλάζουν ανάλογα με τα παραπάνω.
  • Οι άνδρες κάνουν λάθος  για τον τρόπο που πρέπει να κάνουν σεξ νομίζοντας ότι πρέπει να φέρουν στο κρεβάτι τους ό,τι βλέπουν στην οθόνη, χωρίς όμως να γνωρίζουν αν το ίδιο επιθυμεί και η σύντροφός τους. Η δυναμική μίας σχέσης έχει να κάνει με την αληθινή ζωή και όχι με τον κινητογράφο.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept