ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! Επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής περιγράφει πως επανήλθε μετά από μεταμόσχευση…

267

woodford
Ο Steve Woodford είχε διαγνωστεί με καρκίνο του χοληδόχου πόρου που τελικά τον οδήγηες σε μεταμόσχευση ήπατος. Ακόμα και αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για να τον καθηλώσει στην γη και να τον κάνει να εγκαταλείψει το αγαπημένο του επάγγελμα, την ελεύθερη πτώση.

Ο Woodford γεννήθηκηε στη Νότια Αφρική και με την γυναίκα του Μαρία ζουν τη Γιούτα όπου είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο, ορειβάτης και οδηγός στο φαράγγι στο Εθνικό πάρκο Zion.
Έχει ζήσει πάντα. Αλλά μια απροσδόκητη υιοθεσία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού προς το Μπελίζ πριν από δύο χρόνια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους.
«Η σύζυγός μου και εγώ μόλις είχαμε φθάσει στο Μπελίζ για να κάνουμε πεζοπορίες στα ερείπια των Μάγιας. Κάπιοα στιγμή που ξύπνησα από τον ύπνο με φαγούρα παρατήρησα μια κίτρινη απόχρωση στα μάτια και το δέρμα μου», λέει ο Steve.
«Μετά από επίσκεψη σε τοπικό γιατρό έκανα εξέταση αίματος, τεστ ούρων και υπερηχογράφημα, και μου είπαν είχα ηπατίτιδα C και έπρεπε να πάω κατευθείαν σπίτι για άμεση θεραπεία. Δεν φανταζόμουν καθόλου τι μπορούσε να συμβεί»
Πίσω στη Γιούτα, ο Steve διαγώστηκε με καρκίνο του χοληδόχου πόρου. Ο καρκίνος ήταν αδύνατο να περιοριστεί με συμβατικά μέσα και υποβλήθηκε σε ακτινοθερπαείες. Προσωρινά τοποθετήθηκε ένα πρόσθετο αποχεύτευσης της χολής αλλά δνε είχε επιτυχ΄΄ια με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη λύση της αποχεύτεσης σε εξωτερικό σάκο.
Μετά από διάφορες επισκέψεις σε γιατρούς, ο Woodford μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση ήπατος. Ηταν αμφίβολο ότι θα επιζήσει αρκετό καιρό για να βρεθεί το μόσχευμα.
Ο γιατρός του Woodford του συνέστησε να απευθυνθεί Mayo Clinic στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, δεδομένου ότι ο χρόνος αναμονής για το ήπαρ δότη μπορεί να είναι μικρότερος.
Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση από την ομάδα μεταμόσχευσης στην πανεπιστημιούπολη της Κλινικής Μάγιο, ο Woodford μπήκε στη λίστα για μεταμόσχευση ήπατος της Φλόριντα. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Μαρία, μετακόμισαμ προσωρινά στο Jacksonville, ώστε να είναι κοντά Mayo Clinic, όπου συνέχισε τη θεραπεία.
«Ενώ ήμασταν σε Τζάκσονβιλ και εν αναμονή του νέου ήπατος, η γυναίκα μου διαγνώστηκε με όγκο στο στήθος,» λέει ο Woodford . «Μετά από μια βιοψία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τα Χριστουγέννων του 2014 και άρχισε θεραπεία με ακτινοβολία. Ήμασταν λίγο σοκαρισμένοι αλλά είχαμε την αυτοπεποίθηση ότι θα νικούσαμε τις ασθένειες μας.»
ΜΕτά από δύο εβδομάδες από τη χειρουργική επέμβαση της γυναίκας του, βρέθηκε το μόσχευμα και ο Woodford υπεβλήθη σε επιτυχή μεταμόσχευση στις αρχές του 2015. Τέσσερις μήνες μετά, ο Steve και η Maria έβαλαν ως στόχο να επισκεφθούν τις πέντε πολιτείες στις ΗΠΑ που δεν είχαν ακόμη επισκεφθεί.
Ο Woodford eκανε το πρώτο άλμα του τον Οκτώβριο του 2015. Έχει ήδη κάνει περισσότερα από 80 άλματα από την επέμβαση του πριν από ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept