ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ: Στα 102 τελείωσε με τη διδακτορική της διατριβή!

116

γυναικα 77
Σε ηλικία 25 ετών έγραψε τη διδακτορική διατριβή της. Ωστόσο, χρειάστηκε 77 ολόκληρα χρόνια για να δώσει τις σχετικές προφορικές εξετάσεις.
Η Ινγκεμποργκ Ράποπορτ, 102 ετών σήμερα γυναίκα, αποτελεί την απόδειξη ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχει κάποιος το στόχο του. Η συνταξιοδοτημένη πλέον νεογνολόγος, που ζει στο Βερολίνο, είχε υποβάλει τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, το 1938, πέντε χρόνια αφότου ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία.
Αντικείμενο της διατριβής της ήταν η διφθερίτιδα, που τότε αποτελούσε τον κύριο λόγο θανάτου παιδιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ο καθηγητής της, μέλος του ναζιστικού κόμματος, εξήρε την εργασία της. Την ενημέρωσε όμως ότι δεν θα της επέτρεπαν να δώσει προφορικές εξετάσεις. Οι λόγοι, ήταν φυλετικοί όπως της είπε αλλά και ανέφερε στην έγγραφη απάντησή του. Η Ράπαπορτ είχε μεγαλώσει ως Προτεστάντισσα, όμως η μητέρα της ήταν Εβραία.
Μετά από αυτό, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει άφραγκη και μόνη στις ΗΠΑ. Δούλευε σε νοσοκομεία και έκανε αίτηση σε 48 ιατρικές σχολές. Τη δέχθηκαν σε μία. «Είχα αρκετή τύχη και ίσως κάποια επιμονή», λέει η ίδια στην Wall Street Journal. Το 1944 έπιασε δουλειά ως γιατρός σε νοσοκομείο στο Σινσινάτι όπου γνώρισε τον Αυστροεβραίο Σάμουελ Μίτζα Ράπαπορτ, τον παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα.
Πηγή: Kontranews

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept