ΤΑΡΙΦΑ 20 ευρώ το κεφάλι! Γιατρός πιάστηκε επ' αυτοφώρω να παίρνει «φακελάκι»

110

Euros in an envelope.
Ένας 66χρονος γιατρός από τη Σίφνο φαίνεται ότι ξέχασε τον όρκο του Ιπποκράτη και απαιτούσε, σχεδόν εκβιαστικά, χρήματα προκειμένου να εκδώσει πιστοποιητικό υγείας.
Ένας από τους ασθενείς του όταν άκουσε ότι έπρεπε να πληρώσει για το αυτονόητο, έκανε καταγγελία και όχι γιατί το ποσό ήταν μεγάλο, αφού ο γιατρός ζητούσε μόνο 20 ευρώ το κεφάλι, αλλά επειδή αυτό ήταν απλά παράνομο. Στήθηκε λοιπόν επιχείρηση και δύο αστυνομικοί προσποιούμενοι τους ασθενείς επισκέφθηκαν το ιατρείο για να ζητήσουν τη χορήγηση πιστοποιητικού υγείας.
Τα στημένα ραντεβού ήταν διαδοχικά και η αντίδραση του γιατρού ήταν ίδια, καθώς και στις δύο περιπτώσεις απαίτησε και πήρε τα χρήματα. Ωστόσο ,τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και έτσι πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.
Αμέσως ακολούθησε η σύλληψη του γιατρού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Πάντως, ο πρόεδρος της Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος αναφερόμενος γενικά στο φακελάκι ανέφερε στο Medicalland ότι ηθικά είναι ανεπίτρεπτο και δεν υπάρχει περίπτωση ν΄ αφήσει ατιμώρητα φαινόμενα που θίγουν και διασύρουν τον ιατρικό κλάδο.
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept