Καρκινοπαθής μάνα δημοσίευσε φωτογραφία του στήθους της πριν τη μαστεκτομή

155

 Λίζα Ροιλ
Συγκλονίζει μια  φωτογραφία που ανέβασε μια πολύτεκνη μητέρα, η Λίζα Ρόιλ από το Μάντσεστερ, για να περάσει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που παραμελούν το στήθος της. Λίγες ημέρες πριν την επίμαχη επέμβαση μετά από διάγνωση καρκίνου του μαστού θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα.
Η  42χρονη μητέρα 4 παιδιών μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία από το σημάδι στο στήθος της. Το λακκάκι του στήθους της ήταν η ένδειξη ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» η Λίζα δεν δίστασε να ανεβάσει τη φωτογραφία στο διαδίκτυο, ώστε να το δουν κι άλλες γυναίκες που μπορεί να έχουν παρατηρήσει κάτι παρόμοιο και να πάνε έγκαιρα στο γιατρό. Με αυτή την κίνηση προσπαθεί να τις προτρέψει να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους προκειμένου να ελέγχουν το στήθος τους για σημάδια του καρκίνου.
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ανέβαζα ποτέ φωτογραφία του στήθους μου στο Facebook, αλλά σκέφτηκα να το κάνω προτού υποβληθώ σε μαστεκτομή. Ορίστε. Αυτό είναι το μοναδικό που βρήκα στο στήθος μου. Πολύ λεπτές πτυχώσεις από κάτω που θα μπορούσαν εύκολα να μην εντοπιστούν με τους ρυθμούς που ζούμε. Σας παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο και ελέγξτε το στήθος σας. Θα μπορούσε να σας σώσει τη ζωή» αναφέρει χαρακτηριστικά η 42χρονη μητέρα. Η φωτογραφία και το post της κάνει τον γύρο του κόσμου, με χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν like και «κοινοποιήσεις» στα δικά τους προφίλ.
Ωστόσο, το λακκάκι αυτό δεν είναι η μόνη «ανησυχητική» ένδειξη. Η οργάνωση Breast Cancer Care δημοσιεύει ένα γράφημα με τα σημάδια του στήθους που θα πρέπει να δει γιατρός. Έτσι αν παρατηρήσετε αλλαγή στο σχήμα ή το μέγεθος, κοκκινίλες και εξανθήματα, εξογκώματα, ή αλλαγή στην υφή του δέρματος, συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept