ΞΑΦΝΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ! Δείτε τι φταίει- Εντοπίστε το πρόβλημα τώρα!

297

trixoptosi_626_355

ΞΑΦΝΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ! Δείτε τι φταίει- Εντοπίστε το πρόβλημα τώρα!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ξαφνικά χάνουμε τα μαλλιά μας.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και αρκετοί άντρες παρουσιάζουν απρόσμενη τριχόπτωση.
Σε ποιες αιτίες μπορεί να οφείλεται; Δείτε τις επικρατέστερες, σύμφωνα με το onmed
Ανεπάρκεια σιδήρου
Πρόκειται για τη συνηθέστερη αιτία. Αν χάνετε 40-120 τρίχες την ημέρα, είναι φυσιολογικό. Εάν χάνετε περισσότερο, πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου και φερριτίνης στο αίμα σας.
Πολυκυστικές ωοθήκες
Πρόκειται για τη δεύτερη συχνότερη αιτία τριχόπτωσης. Χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη έμμηνο ρύση, αυξημένο σωματικό βάρος, ακμή και αυξημένη επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα που προκαλούν έντονη τριχοφυΐα στο σώμα και τριχόπτωση, η οποία αποκαλείται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.
Γρήγορες δίαιτες
Τα πολύ αυστηρά προγράμματα που υπόσχονται ταχύτατη απώλεια βάρους και στερούνται πρωτεϊνών, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσουν την τριχόπτωση.
Υπερθυρεοειδισμός ή υποθυρεοειδισμός
Προκαλούν λέπτυνση των μαλλιών και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Όταν ο θυρεοειδής ρυθμιστεί η τριχόπτωση αντιστρέφεται.
Έντονο στρες
Μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια απώλεια των μαλλιών, ενώ το χρόνιο στρες που οφείλεται σε κάποιο μεγάλο ψυχικό σοκ μπορεί να προκαλέσει μια ειδική μορφή τριχόπτωσης που λέγεται γυροειδής αλωπεκία.
Δερματολογικές παθήσεις
Βαριά σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ψωρίαση, εκζέματα κ.λ.π. μπορεί να οδηγήσουν σε θραύση ή απώλεια των μαλλιών και αραίωσή τους. Με την αντιμετώπισή τους το πρόβλημα διορθώνεται.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept