ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ; Τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό!

3

724aea7e3d2ee6d24208130ac4b94873_XL

Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζαμε ότι τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα από τα αδέρφια τους. Αυτό υποστήριζε μελέτη. Τώρα όμως  μια νέα μελέτη αναφέρει πως οι πρωτότοκοι περνούν δύσκολα με τα αδέρφια τους…

Η νέα αυτή μελέτη υποστηρίζει ότι τα δεύτερα παιδιά, είναι πιο πιθανό να είναι άτακτα, μερικές φορές με σοβαρές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον Joseph Doyle, οικονομολόγο του MIT, η «κατάρα του δεύτερου παιδιού» μπορεί να είναι πραγματικότητα. Ο Doyle και οι συνάδελφοί του λένε ότι τα δεύτερα παιδιά (ιδιαίτερα τα αγόρια) τείνουν να είναι πιο επαναστατικά απ ‘ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Τα δεδομένα που συγκέντρωσαν, από την εξέταση χιλιάδων ομάδων αδερφών τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Ευρώπη, έδειξαν ότι τα δεύτερα παιδιά είναι 25 έως 40% πιο πιθανό να έχουν σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς στο σχολείο ή με το νόμο.

 

Μια πιθανή εξήγηση για τα ευρήματα αυτά είναι ότι η ανατροφή ενός παιδιού, μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τη σειρά γεννήσεων, σύμφωνα με το NPR. Για παράδειγμα, τα πρώτα γεννημένα παιδιά συχνά λαμβάνουν αμέριστη προσοχή από τους γονείς, ενώ τα νεότερα αδέρφια πρέπει να ανταγωνίζονται για προσοχή. Και καθώς η οικογένεια μεγαλώνει, η δυναμική αλλάζει.

«Ακόμα, τα πρωτοτόκα έχουν πρότυπα, ενήλικες. Τα δεύτερα από την άλλη, έχουν πρότυπα ρόλων τα οποία είναι συνήθως πολύ κοντά στην ηλικία τους, πιθανώς τα μεγαλύτερα αδέλφια τους», δήλωσε τέλος ο Doyle στο NPR.ΕΙΣΤΕ ΤΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει