Έρνεστ Χέμινγουεϊ: Ο συγγραφέας-θρύλος έπασχε από διαβήτη

45

Ernest_Hemingway
O  Έρνεστ Μίλερ Χέμινγουεϊ  ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20oύ αιώνα, γνωστός ακόμα και για το δημοσιογραφικό του έργο. Γεννήθηκε στο Όουκ Παρκ, προάστιο του Σικάγου, το 1899 και πέθανε στις 2 Ιουλίου του 1961, στο Κίτσαμ του Αϊντάχο, όπου βρέθηκε να έχει αυτοπυροβοληθεί.
Εκκεντρικός και λάτρης του αλκοόλ, είχε μια ζωή περιπετειώδη και πολυτάραχη, όπως αποτυπώνεται και στα βιβλία του. Αγάπησε με πάθος τις ταυρομαχίες, το κυνήγι, τα ταξίδια, το ψάρεμα και τις γυναίκες.
Στο ιδιόκτητο κτήμα του (Finca Vigia) έξω από την Αβάνα έγραψε το έργο «ο Γέρος και η θάλασσα», που του χάρισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1954.
Κάποτε, νοσηλευόμενος στο Ναϊρόμπι της Αφρικής έπειτα από ένα ατύχημα, βρέθηκε να πάσχει από απώλεια όρασης, παρέσεις των άκρων και σπασμένο σπόνδυλο. Ο Χέμινγουεϊ τα θεράπευε όλα με αλκοόλ και διάφορα χάπια, ενώ βυθιζόταν όλο και περισσότερο στους εθισμούς του με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι, στις ασθένειές του προστέθηκαν η υπέρταση, ο διαβήτης και ο αλκοολισμός.
Το κοκτέιλ Daiquiri ήταν το αγαπημένο του, επειδή, όμως, έπασχε από διαβήτη απέφευγε τη ζάχαρη. Έτσι, το δικό του ποτό δεν περιείχε ζάχαρη και πήρε την ονομασία «Hemingway Daiquiri» ή αλλιώς «Papa Doble». Όποιος βρεθεί στην Κούβα και το «Bar Floridita» θα βρει το άγαλμά του να περιμένει στηριγμένο στην μπάρα για ένα Daiquiri.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει