Έρευνα: Οι περισσότεροι νέοι με διαβήτη 1 είναι αρρύθμιστοι

239

diabetic
Ένας ανησυχητικά υψηλός αριθμός νέων με διαβήτη τύπου 1, δείχνει προειδοποιητικά σημάδια για μακροχρόνιες επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης, αναφέρει νέα έκθεση.
Επιστήμονες του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής & Υγείας Παίδων (RCPCH), εξέτασαν τους ιατρικούς φακέλους 26.687 παιδιών και νέων, ηλικίας κάτω των 25 ετών, που παρακολουθούνται στις Μονάδες Διαβήτη της Αγγλίας και της Ουαλίας και διαπιστώθηκε ότι, σχεδόν ένας στους τρεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα αρτηριακής πίεσης, νεφρικής λειτουργίας ή όρασης πριν ακόμα κλείσουν τα 18 τους χρόνια, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν ρυθμίζουν το σάκχαρό τους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι μόλις το 18,4% των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων έχουν ρυθμισμένο καλά το σάκχαρό τους και μόλις το 16% υποβάλλονται σε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται για τη ρύθμιση και την παρακολούθηση του κινδύνου των επιπλοκών. Έτσι, το 27,5% των νέων έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, γεγονός που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών στο μέλλον, το 7% έχουν ενδείξεις διαταραχής της νεφρικής λειτουργίας και πάνω από το 14% έχουν πρώιμες ενδείξεις βλάβης στα μάτια από το πολύ σάκχαρο.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζάστιν Ουώρνερ δηλώνει ότι, αυτά τα στοιχεία και οι πρώιμες προειδοποιητικές ενδείξεις σοβαρών προβλημάτων στην όραση και τους νεφρούς, δυστυχώς βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept