Χάπια με κύτταρα από το πάγκρεας κατά του διαβήτη 1!

112

cf6bd258f220eb2e1ae69ffc2a7e8770
Θα μπορούσαν να είναι μια απάντηση τα «χάπια του παγκρέατος» στον διαβήτη τύπου 1;

Η πρώτη δοκιμή μιας συσκευής που περιέχει κύτταρα τα οποία προέρχονται από εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα, όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Technology Review» του MIT, ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και δεν φαίνεται προς το παρόν να προκαλεί προβλήματα. Περισσότερες δοκιμές πρόκειται να αρχίσουν σύντομα.
Για την ανάπτυξη ενός τέτοιου «χαπιού» εργάζεται μια μικρή αμερικανική εταιρεία, η οποία χρησιμοποιεί τα ώριμα κύτταρα του παγκρέατος, καλυμμένα εν μέρει από μια μεμβράνη η οποία περνάει όλες τις ουσίες, αλλά όχι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τα πρώτα πειράματα έγιναν σε 3 ασθενείς στο Σαν Ντιέγκο, αλλά προς το παρόν δεν έχουν περάσει όλα τα τεστ ασφαλείας, εξηγεί ο επικεφαλής επιστήμονας Kevin D’ Amour, ο οποίος δήλωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμη το αποτέλεσμα, αλλά περιμένουμε μια σειρά περιοδικών συστημάτων».
Το συγκεκριμένο προϊόν αναπτύχθηκε από την εταιρεία «ViaCyte» στις ΗΠΑ και χρησιμοποιεί εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα. Άλλες δύο εταιρείες εργάζονται πάνω στα «χάπια παγκρέατος»: Η μία είναι η «Johnson & Johnson» και η άλλη λειτουργεί μέσω μιας ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής έναν βιολόγο από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
ΠΗΓΗ: ANSA

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept