Νέο τέστ πρωτεΐνης στο αίμα θα βοηθά τους διαβητικούς

126

o-BLOOD-TESTS-ORAL-CANCER-facebook
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης κατάφεραν να αναπτύξουν, για πρώτη φορά στον κόσμο, ένα ασφαλή και ακριβή τρόπο μέτρησης της πρωτεΐνης Αρο-Μ (απολιποπρωτεΐνη) στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα για ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η αρτηριοσκλήρωση και η σκλήρυνση.
«Γνωρίζουμε ότι η  Αρο-Μ είναι σημαντική στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Προηγουμένως, έχουμε ανακαλύψει ότι η Αρο-Μ φέρει ένα λιπίδιο το S1P, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στον διαβήτη και την σκλήρυνση. Απομένει να δούμε, αν οι νέες και ασφαλείς μέθοδοι μέτρησης, θα προσφέρουν καινούργιες προοπτικές στην έρευνα που διεξάγεται σε αυτούς τους τομείς», εξηγεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια Christina Christoffersen του Τμήματος Βιοϊατρικής της Σχολής Υγείας και Ιατρικών Επιστημών.
Η αποτελεσματική και σωστή μέτρηση της apo-M, έχει από καιρό αποδειχθεί μια πρόκληση για τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η Δανοί ερευνητές, έχουν χρησιμοποιήσει μια ποικιλία αντισωμάτων για τον προσδιορισμό της πρωτεΐνης, όπως περιγράφουν αναλυτικά στο «American Journal of Lipid Research».
Η πρωτεΐνη apo-M συνδέεται με την καλή χοληστερόλη (HDL), κάτι το οποίο δυσκόλευσε την έρευνα στην ανάπτυξη της μέτρησης. «Παρόλα αυτά είναι τόσο απλή, ώστε οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να μπορούν να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν αμέσως», είπε η Christina Christoffersen.
 
ΠΗΓΗ: sciencedaily.com
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept