Μείνετε νηστικοί το βράδυ για να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη και καρκίνο του μαστού!

131

niktofagia_h_633_451
Το να τρως σνακ κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και διαβήτη, υποδεικνύει μια νέα μελέτη.
Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στην Ιατρική Σχολή του Σαν Ντιέγκο, με στόχο να του αποδείξει ότι θα πρέπει να αποφεύγεται το φαγητό τις νυκτερινές ώρες.
Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε ότι το να μένεις νηστικός τη νύχτα επιτρέπει στον μεταβολισμό να εργάζονται σε ευθυγράμμιση με τους φυσικούς κύκλους ύπνου – εγρήγορσης, κάτι σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου ασθενείας.
 
Η μελέτη
Στη μελέτη έλαβαν μέρος 2.000 γυναίκες, οι οποίες κατέγραψαν τις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και τις συνθήκες του ύπνου τους μεταξύ 2009 και 2010.
Είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα -έναν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του μαστού και διαβήτη- για κάθε 3 ώρες επιπλέον νηστείας τη νύχτα.
Ο κίνδυνος της νόσου ήταν επίσης μειωμένος στις συμμετέχουσες που έφαγαν τα γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και περίμεναν περισσότερο χρόνο για να φάνε μεταξύ δείπνου και πρωινού. Αυτό έγινε με σκοπό τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Μεγαλύτερη διάρκεια νηστείας, επίσης, φάνηκε να δείχνει ότι λιγότερες θερμίδες καταναλώθηκαν ανά ημέρα, με λιγότερα διατροφικά επεισόδια να καταγράφονται μετά τις 10 το βράδυ.
Η επικεφαλής συγγραφέας, Catherine Marinac, ανέφερε: «Αυτή είναι μία απλή διαιτητική αλλαγή που πιστεύουμε ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να καταλάβουν και υιοθετήσουν. Μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, χωρίς να απαιτούνται πολύπλοκες καταμετρήσεις  θερμίδων ή θρεπτικών συστατικών».
 
ΠΗΓΗ: ScienceDaily

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept