Έχασε τη μάχη με τον διαβήτη ο B.B. King

365

 bbking

Υπήρξε ένας έξοχος κιθαρίστας, συγκλονιστικός τραγουδοποιός, και εμβληματική προσωπικότητα στην σκηνή της blues μουσικής, καταφέρνοντας να χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως «βασιλιάς» στο είδος του. Ο B.B. King δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή, έπειτα από εβδομάδες νοσηλείας σε νοσοκομείο, με το παγκόσμιο κοινό του να προσεύχεται για την ανάρρωσή του.

Σύμφωνα όμως με τον δικηγόρο του σταρ που μίλησε στο «Associated Press» ο καλλιτέχνης έχασε την μάχη με τον διαβήτη που κράτησε χρόνια από νεαρή ηλικία, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, λόγω σοβαρών προβλημάτων με την καρδιά του.

O Β.Β. Κing είχε στείλει το τελευταίο του μήνυμα μέσω της επίσημης σελίδας του την Πρωτομαγιά, γράφοντας πως έχει βγει από το νοσοκομείο και δέχεται ιατρική φροντίδα στην οικία του στο Λας Βέγκας.

Το πραγματικό όνομα του θρύλου της μουσικής είναι Ρίλεϊ Μπ. Κίνγκ, ωστόσο έγινε γνωστός παγκοσμίως ως «B.B. King».  Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1925, και το σήμα κατατεθέν του ήταν πάντα η κιθάρα με το προσωνύμιο «Lucille», μια «ειδικής κατασκευής» Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασαν διάφορες «Lucille» από τα χέρια του, αλλά ουσιαστικά ήταν το ίδιο μοντέλο κιθάρας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καλλιτέχνη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept