Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του διαβήτη σώζουν ζωές!

94

Various
Θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικά οφέλη για την υγεία από την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, διαπιστώνει μια νέα μελέτη.
Ο προσυμπτωματικός έλεγχος διαλογής (Screening) για τον εντοπισμό του διαβήτη τύπου 2, που ακολουθείται από έγκαιρη θεραπεία, βρέθηκε ότι μειώνει τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου εντός περιόδου παρακολούθησης 5 χρόνων. Αυτή συγκρίθηκε με ασθενείς οι οποίοι δεν είχαν κάνει Screening για τον διαβήτη τύπου 2.
 
Νέα έρευνα
Η νέα έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες της Μονάδας Επιδημιολογίας MRC του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη μελέτη που έγινε στο MRC και στην Ευρώπη, από προσυμπτωματικό έλεγχο του διαβήτη καθώς και από την έγκαιρη θεραπεία, στην οποία οι ασθενείς ηλικίας 40-69 ετών από 3 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες αξιολογήθηκαν σχετικά με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα.
Οι ερευνητές συνδύασαν αυτές τις πληροφορίες με ένα μοντέλο προσομοίωσης της εξέλιξης του διαβήτη.
 
Αποτελέσματα
Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της μελέτης, οι προσομοιώσεις προέβλεψαν ότι το 22,4% των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 θα υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιολογική χειρουργική επέμβαση bypass. Αυτό έγινε με καθυστέρηση 3 ετών στη διάγνωση και τη θεραπεία. Όταν η καθυστέρηση της διάγνωση ήταν έξι χρόνια, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 25,9%! Ωστόσο, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, αν το Screening και η φροντίδα ρουτίνας είχαν ήδη υλοποιηθεί, μόνο το 18,4% θα είχαν καρδιαγγειακό επεισόδιο 10 χρόνια μετά!
Ο δρ William Herman, επικεφαλής συγγραφέας και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, δήλωσε: «Αυτή η έρευνα δείχνει ότι η πρώιμη αναγνώριση του διαβήτη έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και υποστηρίζει την εφαρμογή μέτρων, όπως το Screening, για να μειωθεί ο χρόνος μεταξύ της ανάπτυξης του τύπου 2 διαβήτη και της θεραπεία του».
Οι ερευνητές αναγνώρισαν ότι χωρίς διάγνωση του σακχαρώδους διαβήτη, πολλά άτομα μπορεί να υποβάλλονται σε θεραπεία για υψηλή αρτηριακή πίεση και να σταματήσουν το κάπνισμα στο ενδιάμεσο, αλλά δεν θα γλιτώσουν τα προβλήματα αργότερα.
 
ΠΗΓΗ: https://www.diabetes.co.uk/

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept