Άνδρες αυνανίστηκαν για χάρη της επιστήμης

136

thumbnail
Έρευνα την οποία πραγματοποίησαν επιστήμονες του The College of Wooster έδειξε ότι οι άνδρες παράγουν περισσότερο και καλύτερης ποιότητας σπέρμα και εκσπερματώνουν πιο γρήγορα όταν αυνανίζονται βλέποντας κάποια γυναίκα με την οποία δεν έχουν οικειότητα.
Για τη συγκεκριμένη έρευνα αναλύθηκαν δείγματα από 21 ετεροφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι αυνανίστηκαν βλέποντας 7 ταινίες μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Οι συμμετέχοντες απείχαν από αλκοόλ και σεξ για 48 ώρες προτού ξεκινήσει η διαδικασία. Οι πρώτες 6 ταινίες είχαν την ίδια πρωταγωνίστρια και τον ίδιο πρωταγωνιστή, ενώ η έβδομη τον ίδιο πρωταγωνιστή αλλά διαφορετική πρωταγωνίστρια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την παρακολούθηση της έβδομης ταινίας -που άλλαζε η γυναίκα- υπήρξε σημαντική αύξηση τόσο στον όγκο εκσπερμάτισης όσο και στον αριθμό των κινούμενων σπερματοζωαρίων από τους άνδρες.
Στη «Huffington Post» μίλησε η δρ Λόρα Σιρότ, επίκουρος καθηγήτρια Βιολογίας, η οποία δήλωσε ότι η μελέτη δεν δείχνει εάν η μονογαμία «εγκρίνεται» ή όχι από τη φυσική επιλογή, αλλά τα αποτελέσματά της, μαζί με άλλες μελέτες πάνω στο αντικείμενο, υποδεικνύουν ότι «εξωσυζυγικά ζευγαρώματα» ενδεχομένως να ήταν συχνά στο εξελικτικό παρελθόν του είδους. Οι ειδικοί επί του θέματος, πάντως, ελπίζουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα οδηγήσουν σε βελτιωμένες μεθόδους εντοπισμού και αντιμετώπισης των προβλημάτων αναπαραγωγής στους άνδρες.
Όπως διευκρίνισε η δρ Σιρότ, οι συμμετέχοντες δεν ζήτησαν κάποιου είδους ανταμοιβή ή αποζημίωση για τους σκοπούς της έρευνας και αυνανίστηκαν αφιλοκερδώς για την επιστήμη!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept