Μια Καναδέζα σκυλίτσα κατακτά τη Γαλλική προεδρία

119

λαμπραντορ2

Άλλον έναν ένοικο απέκτησε από χθες το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας αφού ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα φιλοξενεί στο εξής και τη Φίλαι, μια κατάμαυρη Καναδέζα σκυλίτσα, άρτι αφιχθείσα από το Μόντρεαλ.Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να βαφτίσει την τριών μηνών σκυλίτσα «Φίλαι» από το όνομα του ευρωπαϊκού ρομπότ που προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσούρι στις 12 Νοεμβρίου

Η Ομοσπονδία των Γάλλων Βετεράνων του Μόντρεαλ, την οποία επισκέφθηκε ο Ολάντ τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στον Καναδά, πρότεινε στον πρόεδρο πριν από μερικές ημέρες να υιοθετήσει ένα θηλυκό λαμπραντόρ, ηλικίας μόλις 3 μηνών, όπως αποκάλυψε το περιβάλλον του προέδρου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στον γαλλικό Τύπο.

Κατόπιν… σύσκεψης με τους συμβούλους του, ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να βαφτίσει τη σκυλίτσα «Φίλαι», από το όνομα του ευρωπαϊκού ρομπότ που προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσούρι στις 12 Νοεμβρίου. «Είναι ένα ωραίο και συμβολικό όνομα, η θετική ανάμνηση μιας γαλλικής και ευρωπαϊκής επιτυχίας που σημάδεψε το 2014», είπε ένας σύμβουλός του Ολάντ.

Η Φίλαι έχει εγκατασταθεί προσωρινά στο ισόγειο του προεδρικού μεγάρου, κοντά στο γραφείο του Ολάντ, αλλά ανακάλυψε ήδη τον κήπο όπου βγαίνει και παίζει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept