Μοιραστείτε τη φροντίδα του νέου μωρού για να κάνετε περισσότερο σεξ!

107

μπανιο μωρο

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους να δείξουν μεγαλύτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον για τις ευθύνες στην καθημερινή φροντίδα ενός μωρού, αυτό θα μπορούσε να είναι το απόλυτο… κίνητρο.

Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για τη φροντίδα των μικρών τους κάνουν περισσότερο και καλύτερης ποιότητας σεξ με τις συντρόφους τους. Ομάδα κοινωνιολόγων από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια εξέτασε τις περιπτώσεις 487 ζευγαριών, τα οποία χώρισαν σε τρεις βασικές κατηγορίες:

– Εκείνα στα οποία οι γυναίκες είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στη φροντίδα των παιδιών.

– Εκείνα στα οποία οι άνδρες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

– Εκείνα τα ζευγάρια που μοιράζονταν αυτήν τη φροντίδα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν οι γυναίκες ήταν υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της φροντίδας των παιδιών, τότε τόσο εκείνες όσο και οι άνδρες τους ανέφεραν χαμηλότερη ποιότητα στη σχέση και τη σεξουαλική τους ζωή, συγκριτικά με τα ζευγάρια που μοίραζαν ισόποσα τις ευθύνες φροντίδας των παιδιών. «Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της μελέτης είναι ότι η μόνη διάταξη παιδικής φροντίδας που εμφανίζεται πραγματικά προβληματική για την ποιότητα της σχέσης και τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι όταν η γυναίκα αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της φροντίδας των παιδιών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Daniel Carlson, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept