Η συγκλονιστική ιστορία της Γιούκο

256

Γιουκο

Το ζευγάρι, Γιαπωνέζα η μητέρα, Αμερικανός ο πατέρας και ζουν στις ΗΠΑ, είχε αντιληφθεί νωρίς ότι είχε πρόβλημα να κάνει παιδί. Ασχολούνταν με φόρουμ για την εξωσωματική γονιμοποίηση, για το πώς θα μπορούσαν να κάνουν παιδί με in vitro γονιμοποίηση. Ώσπου ήρθε, όπως γράφει το healthline.com,  ο αγώνας ενάντια στο θάνατο, όταν πήραν τα αποτελέσματα της βιοψίας κι η Γιούκο είχε καρκίνο.

Πάλεψε με τη βοήθεια της ογκολόγου,  που κατά σύμπτωση ακόμη και το όνομά της ήταν Ελπίδα. Ρώτησαν για τις χημειοθεραπείες και αποφάσισαν να πάνε σε επιθετική πορεία. Ενημερώθηκαν πως η χημειοθεραπεία είναι μια  θεραπεία, που σκοτώνει τα ταχέως διαιρούμενα κύτταρα κι ήλπιζαν να σκοτώσει και τα «αδέσποτα» καρκινικά κύτταρα.

Η Γιούκο κρατούσε τα μαλλιά της κι αναρωτιόταν αν θα μείνει φαλακρή. Κι η επόμενη ερώτηση ήταν αν ήθελαν να κάνουν παιδί. «Προσπαθούμε», δήλωσε η Γιούκο δακρυσμένη κι η Ελπίδα τη συμβούλευσε να δουν έναν ειδικό γονιμότητας προτού προχωρήσουν σε οποιοδήποτε χημειοθεραπευτική αγωγή.

«Πάω να σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γονιμότητας πριν αρχίσουμε το σχήμα», δήλωσε ο Ελπίδα. «Η χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να μείνετε έγκυος. Αλλά υπάρχουν επιλογές.».

Ο ειδικός τόνισε ότι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν ωάρια, ώστε η Ελπίδα να έχει τα δικά της αλλά αυτό θα σήμαινε και λήψη ορμονών και αναβολή της χημειοθεραπείας. Η άλλη επιλογή ήταν ένα φάρμακο σε κλινικές δοκιμές,δηλαδή πειραματικό  το οποίο θα μπορούσε να προστατεύσει τα ωάρια από τα τοξικά αλλά και όμως και να μετριάσει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας κατά του καρκίνου. Προχώρησαν στη χημειοθεραπεία, πέρασαν εβδομάδες ώσπου μια μέρα άρχισε να χάνει τα μαλλιά της, να φεύγουν τούφες.

Ένιωθε αδύναμη και γύρισε ζητώντας να της κόψουν τα μαλλιά. Ο σύζυγος της εξήγησε πως είναι με το μέρος της όλα θα πάνε καλά και θ΄ αποκτήσουν και η οικογένεια. Έγιναν οι θεραπείες, τα κατάφερε. Ξαναείχε περίοδο, τα ωάρια ήταν βιώσιμα αλλά δεν μπορούσε να μείνει έγκυος.

Το επόμενο βήμα ήταν η απόφαση για δότρια ωαρίων, δανεικό ωάριο και φυσικά χρήμα. Ρώτησε πόσο στοιχίζει η διαδικασία: Κάπου 25.000 δολάρια κι η ασφάλιση κάλυπτε μόνο ένα μέρος. Η Γιούκο ζήτησε από την αδερφή της να γίνει δότρια.

Το συζήτησαν όλοι μαζί σύζυγος, αδερφή, γαμπρός και φυσικά η Γιούκο, πήγαν σε ψυχολόγο να τους λύσει τις απορίες και τις ανησυχίες. Και τελικά προχώρησαν στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης με 11 ωάρια. Ο σύζυγος έδωσε σπέρμα με τη γνωστή διαδικασία των DVD και τελικά από όλη αυτή τη διαδικασία η Γιούκο κι ο άντρας της απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι που είναι κόρη τους κι αδελφή των παιδιών της αδερφής της.

Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Την κρατούσε η Γιούκο και δεν πίστευε στα μάτια της, μετά από τόσα που πέρασε πως θα κρατούσε αγκαλιά αυτό το υπέροχο πλάσμα. Κι έτσι όπως είδε την κόρη της με κλειστά τα μάτια αλλά όμορφη και γλυκιά, ο πατέρας της, είπε πως η μικρή είναι κι αυτή: Μωρό του χιονιού.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept