Συναγερμός: Τουρίστας από την Κω, που νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

155

Γιατρός Εργαστηριο
Με συμπτώματα χολέρας νοσηλεύεται τουρίστας απ΄την Κω. Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει στο νησί των Δωδεκανήσων. Πάνω από 120 κρούσματα από την επιδημία χολέρας στο Ιράκ.
Το γεγονός ότι υπάρχει κρούσμα χολέρας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο  79χρονος Ολλανδός διακομίστηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας και υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις για τον εντοπισμό τυχόν επικίνδυνου βακτηρίου, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται σήμερα. Ο τουρίστας διασωληνωμένος  σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 79χρονος – σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ – ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Κω, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση του έτεινε εκτός ελέγχου και με βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept