Ο διαβήτης, αιτία εμφάνισης καρκίνου του μαστού

260

diabhths
Σύμφωνα με τη δρα Kirstin De Bruijn, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Χειρουργικής στο Erasmus University Medical Center στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας… μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν επισημάνει τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου για τους διαβητικούς. Όπως επισημαίνει η δρ De Bruijn, διαπιστώθηκε ότι οι διαβητικοί ασθενείς δεν έχουν μόνο αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου, αλλά έχουν και υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ασθενείς με διαβήτη είχαν 23% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και 38% αύξηση του κινδύνου θανάτου από τη νόσο σε σύγκριση με τους μη-διαβητικούς ασθενείς. Επίσης, οι διαβητικοί ασθενείς είχαν 26% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου και 30% αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτό σε σύγκριση με τους μη-διαβητικούς ασθενείς.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι εκστρατείες πρόληψης σχετικά με την παχυσαρκία και το διαβήτη έχουν ενταθεί και ότι, επίσης, έχουν επικεντρωθεί στα παιδιά, για να τα αποτρέψουν από το να γίνουν παχύσαρκα και να αναπτύξουν ίσως αργότερα στη ζωή τους καρκίνο».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept