Έτρωγε μυρμήγκια επί έξι μέρες και κατόρθωσε να επιβιώσει στην έρημο!

214

Ρετζιναλντ
 
Ένας άνδρας, επί έξι μέρες ήταν αγνοούμενος σε μία απομακρυσμένη έρημο της Αυστραλίας, σε συνθήκες ακραίας ζέστης και χωρίς νερό, βρέθηκε ζωντανός. Πως τα κατάφερε; Τρώγοντας μυρμήγκια…
Ο 62χρονος Ρέτζιναλντ Φογκέρντι εξαφανίστηκε στις 7 Οκτωβρίου ενώ κατευθυνόταν για κυνήγι σε περιοχή περίπου 950 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Περθ. Θα πήγαινε μαζί με τον αδερφό του για κυνήγι στη Δυτική Αυστραλία, στη μεγάλη έρημο της Βικτόρια.Όταν δεν επέστρεψε, η οικογένειά του σήμανε συναγερμό και ξεκίνησε η έρευνα της αστυνομίας μέχρι τον εντοπισμό του 15 χιλιόμετρα απ’ όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του. Φορούσε όταν χάθηκε μόνο ένα t-shirt, σορτς και σαγιονάρες , δηλαδή ήταν απόλυτα εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκόλντφιλντς Άντι Γκρέιτγουντ, ο Φόγκερντι ήταν καθισμένος κάτω από ένα δέντρο επί δύο μέρες χωρίς νερό. «Έτρωγε μαύρα μυρμήγκια, έτσι επέζησε, τόσο εξαιρετικές ικανότητες επιβίωσης διαθέτει και εξαιρετικές είναι και οι ικανότητες διάσωσης από τους άνδρες μας που τον εντόπισαν σε μία υπερβολικά απομακρυσμένη περιοχή», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα «West Australian».
«Ήταν υπερβολικά αφυδατωμένος, είχε κάποιες παραισθήσεις, αλλά του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και τον ενυδατώσαμε και είναι ευχάριστο ότι τώρα στέκεται όρθιος και μιλάει. Ήταν υπερβολική η ζέστη και υπερβολικά απομακρυσμένη η περιοχή και οι περισσότεροι προφανώς δεν θα επιβίωναν».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept