ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για καθαρό στρώμα!

144

καθαρισμος-στρώματος-640x336
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των στρωμάτων. Μόνο όταν θα καταλάβουμε την ύπαρξη ακάρεων στο στρώμα θα προχωρήσουμε σε εντατικές κινήσεις και δράσεις. Φυσικά, τα ακάρεα υπάρχουν απλά δεν τα καταλαβαίνουμε πάντα. Επειδή λοιπόν η αλλαγή στα σεντόνια δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσετε μια κάποια υγιεινή, δείτε εναλλακτικές προτάσεις για αποτελεσματικό καθάρισμα.
1. Σωστό πλύσιμο στα σεντόνια
Για να είναι σωστό το πλύσιμο των σεντονιών πρέπει να πλένονται ιδανικά στους 60 βαθμούς. Σημαντικό επίσης, είναι τα σεντόνια να σιδερώνονται για καλή υγιεινή.
2. Ηλεκτρική σκούπα
Σίγουρα μια φορά την εβδομάδα βάζετε ηλεκτρική σκούπα, επομένως χρησιμοποιείστε την και για τα στρώματα των κρεβατιών σας. Βάλτε το μικρό εξάρτημα που περιέχει η συσκευασία απ’την αρχή, και περάστε όλες το μεγέθος του στρώματος. Καλό είναι όταν το κάνετε, να το αναποδογυρίζετε για να μην βουλιάξει απ΄το σώμα σας μόνο η μία μεριά.
3. Να αερίζεται
Όταν βγάζετε τα σεντόνια και το πάπλωμα στο μπαλκόνι να αεριστούν, μία φορά στο τόσο κάντε το και για το στρώμα. Αν σας φαίνεται ταλαιπωρία η διαδικασία, τότε οπωσδήποτε καθημερινά πρέπει να ανοίγετε τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος.
4. Μαγειρική σόδα
Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι άπειρες και μία απ’αυτές είναι και ο βαθύς καθαρισμός των στρωμάτων. Ρίξτε λίγη ποσότητα και τρίψτε με μια βούρτσα. Αφήστε την για 10 λεπτά για να αφαιρεθούν όλες οι μυρωδιές.
5. Υγρό πιάτων
Βρίσκεται σε κάθε σπίτι και κουζίνα, αλλά δεν χρησιμοποιείται μόνο για τα πιάτα. Αν το στρώμα έχει λεκέδες, τότε λίγο υγρό πιάτων και κρύο νερό θα τους αφαιρέσουν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept