Αλλάζουν οι σεξουαλικές συνήθειες για να συλλάβω παιδί;

107

Couple kissing after looking at the result of a pregnancy test
Μερικοί ακόμη και σήμερα νομίζουν ότι είναι εύκολο μια γυναίκα να συλλάβει. Όχι, δεν είναι διότι πια τα παιδιά δεν γεννιούνται, όταν ήμαστε 20 χρονών, έχουμε πολύ περισσότερο άγχος, τα επαγγελματικά βάρη κι οι καριέρες πέφτουν και στους ώμους των γυναικών και συχνά αυτό που θεωρείται αυτονόητο δεν είναι εύκολο. Αν ξεκινήσετε προσπάθειες για παιδί νομίζοντας πως την άλλη μέρα θα μείνετε έγκυος αυτό μπορεί και να συμβεί αλλά το πιθανότερο είναι να μη συμβεί, ακόμη κι αν είσαστε στις…μέρες σας, λόγω άγχους.
Ο συγχρονισμός είναι το παν. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει για τρεις έως έξι ημέρες, αλλά το αυγό είναι μόνο για 12 έως 24 ώρες. Για να αυξήσετε την πιθανότητα σύλληψης, είναι σημαντικό να έχει σεξουαλική επαφή περισσότερο από μία φορά γύρω από το χρόνο της ωορρηξίας. Μια καλή προσέγγιση είναι να κάνουν τα ζευγάρια σεξ μία έως δύο ημέρες πριν από την ωορρηξία και πάλι από την ημέρα που έχετε ωορρηξία. Κατά αυτόν τον τρόπο, υπάρχει πιο πιθανό.
Η ωορρηξία εξαρτάται εν μέρει από τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας. Μια γυναίκα έχει συνήθως ωορρηξία κάπου 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο της – όχι στη μέση του κύκλου, όπως είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη. Εάν έχετε έναν κύκλο 28 ημερών, η οποία είναι ο μέσος όρος, τότε θα ωορρηξία περίπου στα μισά του κύκλου σας. Αλλά εάν έχετε ένα κύκλο 35 ημερών, θα ωορρηξία περίπου την  21η μέρα.
Πώς μπορώ να ξέρω πότε είμαι ωορρηξία;
Μερικά σημάδια της ωορρηξίας περιλαμβάνουν:
* Αυξημένη κολπική έκκριση που παίρνει μια πιο υγρή ρευστή υφή
* Μια μικρή αύξηση (περίπου 0.4 έως 1 βαθμό Κελσίου) στη βασική θερμοκρασία του σώματος.
Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα να εντοπίσετε την ακριβή ημερομηνία της ωορρηξίας, θα μπορούσατε να εξετάσετε την προσπάθεια μ΄ ένα τεστ ωορρηξίας πρόβλεψης.
Εάν η περίοδός μου είναι άστατη θα είναι πιο δύσκολο να μείνω έγκυος;
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν περίπου 12 περιόδους το χρόνο μερικές λιγότερες και κάποιες σπάνια. Αν θέλετε να μείνετε έγκυος, μη δοκιμάσετε να κάνετε απότομα δίαιτα αν είσθε παχύσαρκη γιατί μπορεί να έχει συνέπειες στην περίοδό σας. Όσο πιο ακανόνιστη είναι η περίοδος τόσο πιο δύσκολο είναι να προβλέψει κάποιος την ωορρηξία.
Κρατήστε ένα αρχείο για τον κύκλο σας κι αν δείτε ότι έχετε αλλεπάλληλες αλλαγές καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας για να ελέγξετε για άλλες αιτίες ανωμαλίας στον κύκλο σας, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), δυσλειτουργία των ωοθηκών, διαταραχή του θυρεοειδούς , ή ανυψωμένο επίπεδο της προλακτίνης.
Σεξ
Απολαύστε το, χωρίς άγχος. Τα ζευγάρια που θέλουν να πιάσουν παιδί χρειάζεται να κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.
Επιμ.Μτφ.:  babycenter.com
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept