Πεπτικά προβλήματα… εξαιτίας του σουτιέν;

121

o-WOMAN-TAKING-OFF-BRA-facebook
Μπορεί το σουτιέν σας να σας αρρωστήσει; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κακή εφαρμογή του μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, καούρα, ακόμη και πεπτικά προβλήματα, δερματικά εξανθήματα και πονοκεφάλους, επισημαίνουν οι ειδικοί.
Εκατομμύρια γυναίκες που φορούν λάθος μέγεθος σουτιέν, θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Οι τελευταίες στατιστικές δείχνουν ότι το 70-80% των γυναικών που αθλούνται φορούν λάθος μέγεθος και πολλές είναι εκείνες που δεν επιλέγουν αθλητικό σουτιέν κατά την άσκηση.
Οι φυσιοθεραπευτές προτρέπουν τις γυναίκες να κάνουν σωστές μετρήσεις της περιμέτρου του θώρακα, πριν την αγορά του εσωρούχου. Επισημαίνουν επίσης ότι ένα αθλητικό σουτιέν είναι κατάλληλο όταν γυμνάζονται, για την πρόληψη  της δυσφορίας και της πρόωρης χαλάρωσης του στήθους, η οποία μόνο με χειρουργική επέμβαση θα μπορεί να αντιστραφεί.
«Το λάθος μέγεθος σουτιέν δεν κολακεύει το στήθος και παράλληλα αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανιστούν διάφορα προβλήματα υγείας», δήλωσε η Sammy Margo από την Αναγνωρισμένη Εταιρεία Φυσικοθεραπείας της Βρετανίας (CSP).
Σύμφωνα με την Margo, η λανθασμένη επιλογή σουτιέν μπορεί να προκαλέσει πόνους στον αυχένα, τους ώμους, την πλάτη και τη μέση, συμπίεση νεύρου στον αυχένα και χαλάρωση του στήθους. Επίσης, είναι πιθανό να συμβάλει στην εκδήλωση καούρας, στην εμφάνιση δερματικών εξανθημάτων ή ακόμη και στην εκδήλωση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.
Όταν το εσώρουχο δεν έχει καλή εφαρμογή, δεν προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη, επηρεάζοντας τη στάση του σώματος και συμβάλλοντας στην εκδήλωση του πόνου, αναφέρει ο οστεοπαθολόγος Richard Moore από το Νότιγχαμ. Πολλές ασθενείς του με πόνους στη μέση ή τον αυχένα, αποδείχθηκε τελικά πως φορούσαν ακατάλληλο σουτιέν.
Επιπλέον, εξαιτίας ενός στενού σουτιέν ασκείται υπερβολική πίεση στο διάφραγμα. Ειδικότερα στις γυναίκες που περνούν αρκετές ώρες της ημέρας τους καθιστές σε ένα γραφείο, μπορεί να επηρεαστεί η διαδικασία της αναπνοής και να εκδηλωθεί δυσπεψία ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Από τις σφιχτές τιράντες μπορεί να εκδηλωθεί δερματικός ερεθισμός  στους ώμους  και να μειωθεί η ροή του αίματος στην περιοχή, επηρεάζοντας τη νευρική λειτουργία και κατ’ επέκταση να εκδηλωθεί κεφαλαλγία.
Η Sammy Margo τονίζει επίσης πως η σωστή εφαρμογή του σουτιέν επηρεάζει θετικά την εμφάνιση και τη στάση του σώματος, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.
ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept