Η απόκτηση ενός παιδιού προστατεύει ακόμη κι απ΄ το Αλτσχάιμερ!

118

μαμα
 
Εάν πιστεύετε ότι η μητρότητα σας έχει εξαντλήσει και δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας λόγω της κούρασης που νιώθετε, πρέπει να μάθετε πως η μητρότητα σας χαρίζει περισσότερη υγεία!
Για παράδειγμα, η εγκυμοσύνη ασκεί προστατευτική επίδραση εναντίον του καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, όσο πιο νέα γίνεται μια γυναίκα μητέρα, τόσο το καλύτερο για την υγεία του στήθους της, ενώ όσο πιο πολλά παιδιά αποκτά, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία απέναντι στον καρκίνο του μαστού.
Επιπλέον, και ο θηλασμός δρα προστατευτικά για το γυναικείο στήθος. Θεωρείται ότι οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού.
Η εγκυμοσύνη θεωρείται ότι καταπραΰνει και την ενδομητρίωση ή κάνει τη νόσο ακόμα και να υποχωρήσει, χάρη στις ορμόνες (οιστρογόνα και προγεστερόνη) που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρουν κατασταλτικά στα στοιχεία της ενδομητρίωσης, με αποτέλεσμα ν’ ατροφούν.
Η απόκτηση ενός παιδιού ανανεώνει τον εγκέφαλο μιας γυναίκας, βελτιώνει την πνευματική της υγεία και την ευστροφία της και μπορεί μακροπρόθεσμα να προστατεύει από τις εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.
 
Πηγή: zougla.gr
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept