Ποιο «είδος» γάμου φέρνει την ευτυχία

118

love-wedding-bride-veil-honeymooners-beach-ocean-love
Καταρχήν ο γάμος δημιουργεί ευεξία και κάνει τους συζύγους ευτυχισμένους. Από εκεί και πέρα γάμος με… γάμο κάνει τη διαφορά.
Ειδικότερα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Guardian, αναφέρει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι παντρεμένοι αλλά δεν έχουν αποκτήσει ακόμα παιδιά. Η βρετανική έρευνα του Understanding Society εξέτασε τη ζωή 40,000 νοικοκυριών στην Μεγάλη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα νέα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα από αυτά που έχουν περάσει σχεδόν όλη τους τη ζωή μαζί.
Με βάση την ίδια έρευνα, τα ζευγάρια που έχουν τους πιο ευτυχισμένους γάμους είναι λιγότερο από πέντε χρόνια μαζί, έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν έχουν παιδιά και ο σύζυγος έχει δουλειά. Τα ζευγάρια που συμβιώνουν είναι λιγότερο ευτυχισμένα από τα παντρεμένα, ενώ οι γυναίκες είναι συνήθως αυτές που κουράζονται περισσότερο μέσα στον γάμο.
Η χειρότερη, μάλιστα, περίοδος για ένα παντρεμένο ζευγάρι είναι όταν τα παιδιά του είναι σε προσχολική ηλικία, ενώ η καλύτερη περίοδος για τους γονείς είναι όταν τα παιδιά έχουν ενηλικιωθεί. Μπορεί τα αποτελέσματα να είναι αποθαρρυντικά για τα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδιά και να μείνουν ‘για πάντα μαζί’, όμως λειτουργούν σαν μια ισχυρή ‘δόση πραγματικότητας’ που μπορεί να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους αλλά και να μην έχουν υψηλές προσδοκίες. Η ευτυχία, εξάλλου, μπορεί να συμβεί σε όλους αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept