Ποια σημάδια δείχνουν ότι έχετε χαμηλή τεστοστερόνη

131

 testosterone

Αρκετά συχνά βλέπουμε τους άνδρες να ανησυχούν και να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις αλλαγές που παρατηρούν στο σώμα τους. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ευθύνεται η ηλικία που μεγαλώνουν και γερνούν.

Είναι γεγονός ότι όσο ο άνδρας μεγαλώνει και προχωρεί προς τη μέση ηλικία, η παραγωγή της τεστοστερόνης στον οργανισμό του παρουσιάζει μείωση, με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη γήρανση στον οργανισμό του και το σώμα του.

Αν, λοιπόν, παρατηρήσετε κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα, καλό θα ήταν να ελέγξετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας:

Μειωμένη ερωτική επιθυμία: Η σεξουαλική επιθυμία, η διάθεση για να κάνετε σεξ δηλαδή, μπορεί να ελαττωθεί αρκετά. Αν, βέβαια, κάποιος είναι ακόμη μικρός σε ηλικία και χάσει την όρεξή του για σεξ, είναι ακόμα μεγαλύτερη η ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά.

Στυτική δυσλειτουργία: Ο άνδρας αρχίζει και αντιμετωπίζει προβλήματα στο να αποκτήσει ή ακόμη και να διατηρήσει τη στύση του. Επίσης, επηρεάζονται αρνητικά και οι πρωινές του στύσεις.

Μειωμένη ποσότητα σπέρματος: Ο άνδρας παρατηρεί ότι η ποσότητα του σπέρματός του είναι μειωμένη, ενώ μπορεί να οδηγηθεί και σε υπογονιμότητα.

Απώλεια μαλλιών: Η έλλειψη τεστοστερόνης επηρεάζει την ανάπτυξη της τρίχας.

Απώλεια μυϊκής μάζας: Χάνει τη δύναμή του, ενώ παράλληλα βλέπει και τη μυϊκή του μάζα να ελαττώνεται.

Αύξηση του βάρους: Το βάρος του αρχίζει και αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με πριν. Επίσης, μπορεί να παρουσιαστεί διόγκωση των μαστών του, τη λεγόμενη «γυναικομαστία».

Επιβράδυνση στις γνωστικές λειτουργίες: Μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρώσει τη σκέψη του.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept