Ένα γιαούρτι την ημέρα, τη μελαγχολία κάνει πέρα

516

Tο γιαούρτι είνα η ιδανική τροφή για το έντερο, το δέρμα και τα μαλλιά, αλλά κάνει καλό και στη διάθεση. .Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία απέδειξε, ότι οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι, είναι πιο αισιόδοξοι.

Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 40 συμμετέχοντες. Οι 20 από αυτούς, κατανάλωσαν για 4 εβδομάδες γιαούρτι, ενώ οι υπόλοιποι πήραν φάρμακα.

Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν γιαούρτι δύο φορές την ημέρα, εμφάνισαν χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το συναίσθημα και τον πόνο, ενώ είχαν αυξημένη δραστηριότητα παρατηρήθηκε στις περιοχές που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν οι γαλακτοβάκιλλοι του εντέρου μειώνονταν, ανέβαιναν τα επίπεδα της κυνουρενίνης και μαζί της τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Αυτό το νέο επιστημονικό εύρημα θα συμβάλλει κάποια στιγμή, όπως ελπίζουν οι ερευνητές, στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης με φυσικούς τρόπους.

Πηγή:alphafreepress.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept