Η σοκολάτα μειώνει την υπέρταση

90

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβανόλες, οι οποίες αποδεικνύεται ότι  μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της υπέρτασης.Σχετική έρευνα σε  δείγμα μεγαλύτερο των 14.000 άτομων αποκάλυψε ότι αν κάποιος τρώει πάνω από τέσσερα κομματάκια από μαύρη σοκολάτα την εβδομάδα μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες:

Στην πρώτη ήταν όσοι κατανάλωναν 1-2 σοκολάτες την εβδομάδα
Στην δεύτερη εκείνοι που κατανάλωναν 3-4 σοκολάτες την εβδομάδα
Στην τρίτη εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερες από 4 σοκολάτες την εβδομάδα
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Walden, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όπου και έγινε η έρευνα, κατέγραψαν την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή συχνότητα των συμμετεχόντων σε καθιστή στάση και σε φάση ηρεμίας.

Η πίεση του αίματος των συμμετεχόντων μειώθηκε σημαντικά “όταν κατανάλωναν περισσότερη μαύρη σοκολάτα”, αποκάλυψαν οι ερευνητές.

Και δεύτερη έρευνα

Παράλληλα, μια αυστραλιανή μελέτη κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα : ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, δρ. Karin Ried, δήλωσε: “Έχουμε διαπιστώσει ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει σε μέτριο βαθμό την αρτηριακή πίεση για άτομα με υπέρταση, αλλά όχι για άτομα με φυσιολογική αρτηριακή πίεση”.

Απαιτούνται ασφαλώς, περαιτέρω έρευνες, για να διαπιστωθεί εάν η μαύρη σοκολάτα ή ακόμα και τα ροφήματα με κακάο θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε κάποια μακροχρόνια θεραπεία για την υπέρταση.

 

πηγή:iatropedia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει