Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να πίνουμε καφέ με άδειο στομάχι!

671

Οι περισσότεροι χρειαζόμαστε τον καφέ για να τονωθούμε το πρωί και να ξεκινήσουμε με ενέργεια την ημέρα μας. Άλλοι πάλι δεν μπορούν να ανοίξουν ούτε τα μάτια τους χωρίς να πιουν καφέ και προτιμούν να φύγουν νηστικοί από το σπίτι… Μπορεί ο καφές  να έχει πολλά οφέλη, λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του αλλά δεν πρέπει να είναι η επιλογή μας ειδικά, με άδειο στομάχι.

Ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ (φίλτρου, χωρίς γάλα ή ζάχαρη) με άδειο στομάχι διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος στην πεπτική οδό.

Κι αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι πάσχουν από γαστρίτιδα. (Το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιείται για να αποσυνθέσει τις τροφές στο στομάχι)

Μην απορείτε που δεν έχετε συμπτώματα, γιατί, τα πεπτικά προβλήματα που προκαλούνται θα γίνουν αντιληπτά πολύ αργότερα…(Όταν ο οργανισμός θα αδυνατεί να αφομοιώσει κάποιο βαρύ γεύμα, αφού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διασπαστούν οι πρωτεΐνες στο στομάχι και το έντερο.)

Αν δεν έχετε χρόνο για να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα το πρωί, ή “δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς καφέ”, προσπαθήστε τουλάχιστον να τον συνοδεύσετε με μια φέτα ψωμί με λίγο βούτυρο.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept