Μπιφτέκι χωρίς κρέας: Το “απίστευτο μπεργκερ” σε αφήνει χορτάτο και αδύνατο

313

Τι κοινό έχουν ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Εκτός ότι είναι βαθύπλουτοι και διάσημοι, και οι τρεις υποστηρίζουν το “εναλλακτικό κρέας”, ένα νέο γευστικό δημιούργημα  που δηλώνουν ότι έχει όλη τη γεύση του κρέατος αλλά η παρασκευή του προϊόντος δεν προκαλεί κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα από αυτά που προκύπτουν από την παραδοσιακή εκτροφή των βοοειδών. Ήδη το μπιφτέκι που παράγεται από αυτό, πωλείται σε περισσότερα από 2500 καταστήματα στις ΗΠΑ.

“Αν είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα προϊόν που έχει τη γεύση, την οσμή, την υφή, την εικόνα και την τιμή του βοδινού κρέατος, αυτό, έχει ήδη παρασκευαστεί από υλικά φυτικής προέλευσης. Και απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά”, δηλώνει ο Σαμίρ Καούλ.Ο Καούλ είναι συνέταιρος στην Khosia Ventures, η οποία μαζί με την Microsoft του Γκέιτς έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην Impossible Foods που παράγει το Impossible Burger. Impossible γιατί το μπέργκερ δεν είναι κρέας αλλά ένα μέρος μιας αυξανόμενης αγοράς προϊόντων που μιμούνται το κρέας και δεν το αντικαθιστούν μόνο με μια veggie επιλογή.

ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ Οι δισεκατομμυριούχοι Richard Branson και Bill Gates συνεργάστηκαν με τον ηθοποιό Leonardo di Caprio σε ένα ασυνήθιστο εγχείρημα για τα τρόφιμα “alt-meat”.

Η αγορά με τα υποκατάστατα του κρέατος θα ανέλθει σε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022, σύμφωνα με την εταιρία έρευνας Markets and Markets.Ωστόσο, αναλυτές της βιομηχανίας είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τη δυναμική της. Οι ΗΠΑ είναι χώρα κρεατοφάγων, το 98% των οποίων καταναλώνει κρέας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Ντάρεν Σέιφερ, αναλυτή κατανάλωσης ειδών διατροφής για την αμερικανική εταιρία έρευνας αγοράς NPD Group.”Για να υπάρχει επιτυχία στη βιομηχανία τροφίμων, πρέπει κανείς να έχει υπομονή. Αυτά που τρώμε και πίνουμε βασίζονται στο πολιτισμό μας και στις συνήθειές μας. Ίσως χρειαστεί να περάσει μια δεκαετία για να δούμε αν υπάρχει κάποια αλλαγή”, δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept