Ανατρεπτική έρευνα : Τρεις καφέδες την ημέρα… τον γιατρό τον κάνουν πέρα!

309

Βρετανική μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση τριών ή τεσσάρων καφέδων την ημέρα κάνει περισσότερο καλό, παρά κακό στην υγεία, με την προϋπόθεση  όμως να είναι  χωρίς ζάχαρη, γάλα ή κρέμα και πρωτίστως να μη συνοδεύεται από κάποιο λιπαρό σνάκ για συνοδευτικό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπιν Πουλ του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», αξιολόγησαν στοιχεία από 218 μελέτες και συμπέραναν ότι το μεγαλύτερο όφελος στην υγεία τους φαίνεται να έχουν όσοι πίνουν τρεις ή τέσσερις καφέδες τη μέρα. Η μεγαλύτερη κατανάλωση δεν σχετίζεται με βλάβη στην υγεία.

Η κατανάλωση καφέ παίζει σημαντικό ρόλο στα καρδιαγγειακά νοσήματα ενώ σχετίζεται με τον μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Η έρευνα αυτή έδειξε ότι ο καφές σχετίζεται και με με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, ηπατοπάθειας, άνοιας και ορισμένων μορφών καρκίνου (προστάτη, ενδομητρίου, δέρματος, ήπατος).

Ο καθηγητής Πολ Ρόντερικ του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον επεσήμανε ότι «τα οφέλη της μέτριας κατανάλωσης καφέ φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους». Συγκεκριμένα ως μέτρια κατανάλωση θεωρούνται τα 440 μιλιγκράμ καφεΐνης, που αντιστοιχούν σε τρεις έως τέσσερις καφέδες. Ένας στιγμιαίος καφές έχει περίπου 100 mg καφεΐνης, ένας καφές φίλτρου 140 mg, ενώ ένα τσάι 75 μιλιγκράμ.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept