Έκαναν το Ρούπελ, μπύρα!

108

Όσοι ζουν και θυμούνται ακόμη το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα ανατριχιάσουν σύγκορμοι.

Το Σωματείο «Στενωπός – Οχυρώσεις Μπέλλες Αγκίστρου» που έχει αναλάβει την οργάνωση του κεντρικού αναβιωτικού δρώμενου της μάχης των οχυρών του Ρούπελ, πρότεινε τη δημιουργία  συλλεκτικής μπύρας με το όνομα «Ρούπελ 1941» με αφορμή την εκδήλωση…

«Σκεφτήκαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα ανάλογων εκδηλώσεων στο εξωτερικό ώστε να αποκτήσει η εκδήλωση «Ρούπελ 1941- Η αναβίωση» τη δική της ομώνυμη συλλεκτική μπύρα. Επόμενη κίνησή μας ήταν να απευθυνθούμε στη γνωστή σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris και τον Γιάνννη Μαρμαρέλη που ενθουσιάστηκε με την πρόταση» επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Χατζόπουλος.

Έτσι  το νέο προϊόν θα διανέμεται  στο  χώρο της κεντρικής εκδήλωσης που διοργανώνουν στις 12 και 13 Μαΐου στην περιοχή ο δήμος Σιντικής, και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Τις ίδιες ημερομηνίες θα διανέμεται και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, περιέχει αλκοόλ 5% και έχει αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών.

Το χρώμα της είναι χρυσό και στα αρώματά της κυριαρχούν ο λυκίσκος και η βύνη.
Πρόκειται για μια ελληνική φρέσκια και μη παστεριωμένη Pilsner μπύρα που παράγεται στις Σέρρες και είναι συλλεκτική, λόγω ποσότητας και ετικέτας ,η οποία κάθε χρόνο θα είναι διαφορετική.

Είναι ουσιαστικά μια εκδοχή της Voreia Pilsner Beer σε συνεργασία με την μικροζυθοποιία Σερρών και Βόρειας Ελλάδας με τον διακριτικό τίτλο «Siris Microbrewery» που κατέκτησε το πρώτο βραβείο από το υπουργείο Ανάπτυξης στον τομέα «Καινοτομία και Ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept