Μοσχοκάρυδο: Το μπαχαρικό που «θωρακίζει» το συκώτι

197

Σύμφωνα με μιααμερικανο-κινεζική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Proteome Research της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας (ACS), το μοσχοκάρυδο, έχει ευεργετική επίδραση στο συκώτι αφού επαναφέρει σε πιο υγιή επίπεδα διάφορα λιπίδια και τις ακυλοκαρνιτίνες, ουσίες που όταν αυξάνονται υπερβολικά αποτελούν δείκτη για τις διαταραχές του μεταβολισμού.

Τέλος, οι ερευνητές εντόπισαν ένα συστατικό του μοσχοκάρυδου, τη μυρισλιγνάνη (myrislignan), που παρέχει ισχυρή προστασία ενάντια στις βλάβες του ήπατος.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept