Κάντε αυτό πριν βάλετε τις φράουλες στο ψυγείο

146

Αν θέλετε να καθυστερήσετε την ωρίμανση της φράουλας και παράλληλα να τις έχετε στο ψυγείο, έτοιμες για λαχταριστά επιδόρπια, δοκιμάστε τη λύση του ξυδόνερου.

Με αναλογία 1 προς 3  (ένα μέρος ξύδι και τρία μέρη νερό) εξασφαλίζεται και να τις καθαρίσετε αποτελεσματικά από βακτήρια και φυτοφάρμακα, και να καθυστερήσετε την ωρίμανσή τους από την οξείδωση.

Συνήθως πλένουμε τις φράουλες και χωρίς να τις στεγνώσουμε τις βάζουμε στην ψύξη. Ο αέρας και η υγρασία είναι εχθροί της φρεσκάδας γιατί δίνουν ταγγισμένη γεύση

Με το ξυδόνερο, προλαβαίνουμε τη φθορά και εξαλείφουμε τα μικρόβια.

Μην ξεχνάτε τα φρούτα είναι καλύτερο να μην κρατάνε καθόλου νερό, οπότε μια λύση είναι να τα σκουπίζετε με  με χαρτί κουζίνας ή να βάλετε ένα χαρτί στον πάτο του τάπερ που θα τις αποθηκεύσετε.

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει