Τα οφέλη του πράσινου καφέ

149

Ο πράσινος καφές, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κλασσικό καφέ, χωρίς όμως να έχει υποστεί το καβούρδισμα έγινε γνωστός κυρίως επειδή συνδέθηκε με την απώλεια βάρους. 

Το είδος αυτό είναι αυτοφυές στο Σουδάν και τα οροπέδια της Αιθιοπίας, ενώ καλλιεργείται σε όλες τις τροπικές χώρες παράγοντας έναν από τους υψηλότερης ποιότητας καφέ. Ανήκει στην κατηγορία των superfoods. 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Joe Vinson, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Scranton στην Πενσυλβανία, βρέθηκε ότι «η λήψη πολλαπλών δόσεων από εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ την ημέρα παράλληλα με την εφαρμογή μιας υγιεινής διατροφής και συστηματικής φυσικής δραστηριότητας, φάνηκε να είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος στη μείωση του σωματικού βάρους».Η ισχύς της παραπάνω έρευνας ενδυναμώνεται αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι παρουσιάστηκε στη 243η Πανελλήνια Συνάντηση του Ακαδημαϊκού φορέα «American Chemical Society» (ACS), της μεγαλύτερης επιστημονικής κοινότητας στον κόσμο.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο πράσινος καφές  ενεργοποιεί το μεταβολισμό και λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία του οργανισμού. Λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.  Επίσης πιθανόν να είναι αναποτελεσματικός για υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) και να μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept