Oυράνια απόλαυση: Παγωτό «Μπλε Σελήνη»

220

Επνευσμένες γεύσεις από το… σύμπαν προσγειώνονται στους ουρανίσκους και προκαλούν εκρήξεις παγωμένων απολαύσεων.

«Μπλε Σελήνη» είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι μοιάζει να έχει γαλαζωπή απόχρωση, λόγω αιθάλης ή κονιορτού στην ατμόσφαιρα.

Λέγεται ότι μετά την αποκαλυπτική έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883, ο κόσμος για πολλά χρόνια έβλεπε να εμφανίζεται «Μπλε Σελήνη» στον ουρανό.

Εδώ όμως δεν πρόκειται για την εμφάνιση του δορυφόρου της Γης αλλά για παγωτό, το οποίο αγαπούν στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Βεβαίως, απολαμβάνοντας Blue Moon δεν γεύεσαι ούτε ωκεανό ούτε ουρανό.

Είναι πολλοί αυτοί που το προσφέρουν κι ο καθένας απ’ αυτούς κρατά επτασφράγιστο μυστικό τη δική του συνταγή.

Κάποιοι είναι σίγουροι ότι είναι απόσταγμα αμυγδάλων.

Άλλοι γεύονται κίτρο.

Οι γνώμες των φανατικών των δημητριακών διίστανται μεταξύ Trix, Froot Loops και Fruity Pebbles

. Κάποιοι υποπτεύονται ότι είναι ζαχαρωτό marshmallow.

Οι πηγές αποδίδουν τη γευστική σύλληψη στον Bill “ Doc” Sidon.

Ο Αυστριακός χημικός πήρε το διδακτορικό του και διέφυγε της σύλληψης από τους Ναζί, φθάνοντας με τη σύζυγό του στις ΗΠΑ. Τη δεκαετία του 1950 έγινε ο επικεφαλής χημικός γεύσεων στην εταιρεία Petran Products στο Μιλγουόκι.

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ανάλογο παγωτό στο σπίτι,θα πρέπει να έχετε

Υλικά

1 κουτί πλήρες γάλα καρύδας (368 γραμ.) που θα έχετε βάλει στην κατάψυξη για 10 λεπτά

1 φλιτζάνι ωμό κάσιους που θα έχετε αφήσει στο νερό όλη νύχτα

1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ καρύδας

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας κρέμα καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού μπλε σπιρουλίνα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπλε-πράσινα φύκια (ή πράσινη σπιρουλίνα- για να πετύχετε τη γαλάζια απόχρωση)

Προαιρετικά: 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη Guar Gum (*κόμμι γκουάρ: προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Cyamopsis Tetragonoloba. Θα το βτείτε στα καταστήματα βιολογικών)

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το γάλα καρύδας σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα υγρά και κρατήστε μονάχα το παγωμένο γάλα. Προσθέστε την κρέμα καρύδας και βάλτε τα στο μπλέντερ.
  2. Στραγγίξτε τα μουσκεμένα κάσιους και προσθέστε τα με τα υπόλοιπα συστατικά στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί κρεμώδης υφή.
  3. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε σιρόπι σφενδάμου για να γίνει όσο γλυκό επιθυμείτε.
  4. Βάλτε το μείγμα σε ένα κλειστό τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα και στη συνέχεια ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής του παγωτού.
  5. Βάλτε ξανά το μείγμα για 6 ώρες στην κατάψυξη.
  6. Αφήστε το να ξεπαγώσει για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.

Εκτέλεση χωρίς μηχανή παγωτού

Κάθε 30 λεπτά για 2 ώρες αφαιρείτε το μείγμα από την κατάψυξη και ανακατεύετε γρήγορα. Επαναλάβετε μέχρι να πήξει πολύ. Στη συνέχεια βάλτε το για 6-7 ώρες στην κατάψυξη.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept